News Flash:

BACALAUREAT 2016: Incepe sesiunea speciala, prima proba fiind cea orala la limba romana

16 Mai 2016
1095 Vizualizari | 0 Comentarii
bac in banca
Elevii de clasa a XII-a, care s-au inscris la sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat, sustin luni proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.
Sesiunea speciala a Bacalaureatului, sustinuta de elevii olimpici si absolventii de liceu care dau admiterea la universitatile din strainatate, are loc la Brasov, in perioada 14-27 mai, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei.
Prima proba este cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si are loc luni si marti (16-17 mai). De asemenea, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna are loc in aceeasi perioada.
In perioada 18-19 mai are loc evaluarea competentelor digitale, iar in intervalul 20-21 mai are loc proba privind competentele lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.
Probele scrise incep pe 23 mai cu Limba si literatura romana, apoi pe 24 mai are loc proba obligatorie a profilului (matematica/istorie). La data de 25 mai se desfasoara proba la alegere a profilului si specializarii care se sustine la una din zece materii, iar pe 26 mai are loc evaluarea la Limba si literatura materna.
Afisarea primelor rezultate va fi pe 26 mai la sediile unitatilor de invatamant care vor organiza aceasta sesiune speciala, iar depunerea contestatiilor este programata in cursul aceleiasi zile. In data de 27 iunie vor fi solutionate contestatiile si afisate rezultatele finale.
Sesiunea speciala a examenului de bacalaureat se adreseaza elevilor care indeplinesc urmatoarele conditii: participa la loturile olimpice si la competitiile sportive si artistice internationale care se desfasoara in perioada sesiunii normale a examenului de Bacalaureat sau sustin examenul de admitere la universitati din strainatate si trebuie sa faca dovada ca au fost acceptati, in etapa preliminara, la universitatile din strainatate care le solicita pentru inscriere diploma de bacalaureat, inainte de finalizarea examenului national de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005308 (s)