News Flash:

Bacalaureat 2016: Elevii din ultimul an de liceu au sustinut proba orala la Limba Romana

13 Iunie 2016
1169 Vizualizari | 0 Comentarii
bac in banca
Elevii din ultimul an de liceu au inceput luni examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, cu proba orala la Limba si Literatura Romana, cei mai multi dintre ei iesind din salile de examen multumiti de subiecte.
La prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-au inscris 137.444 de absolventi de liceu, prima proba fiind cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Elevii si-au inceput dimineata cu emotii, dupa sustinerea probei, cei mai multi dintre ei sustinand ca testarea a fost mai usoara decat se asteptau.
"Am avut de explicat continutul de idei al textului, de facut un eseu argumentativ pe care noi deja l-am facut la clasa cam tot anul si a fost foarte lejer. Trebuia doar sa vorbim si sa intelegem continutul textului, ca sa raspundem cerintelor. Anul asta am muncit foarte mult. Asteptam deja proba scrisa si sa primim rezultatele dupa. Am facut tot anul antrenamente, teste, pregatiri, am invatat si nu cred ca vor fi probleme", a declarat una dintre elevele de la Liceul Jean Monnet din Capitala.
Un alt tanar sustine ca a fost pregatit pentru testarea orala dar se asteapta ca proba scrisa de Limba Romana sa fie mai dificila pentru ca "acolo e multa interpretare care nu tine foarte mult de cat te-ai pregatit."
Nu doar elevii au simtit emotiile examenului, ci si parintii care au venit sa ii sustina.
"Cred ca emotiile parintelui sunt mai mari ca ale elevului, asa e in orice familie", a declarat mama uneia eleve.
Examenul de Bacalaureat continua marti si miercuri cu proba orala la Limba Romana, apoi cu testarea orala la limba materna si evaluarea competentelor digitale, dupa care urmeaza examenul la o limba straina. Probele scrise incep pe 4 iulie, rezultatele urmand a fi afisate pe 12 iulie. Mediafax.ro

bacalaureat sesiunea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1892 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005299 (s)