News Flash:

Avertismentul managerului de la Spitalul „Victor Babes” din Timisoara despre pandemie: „Credem ca in acest val patru vor predomina formele moderat-severe”

8 August 2021
480 Vizualizari | 0 Comentarii
Victor Babes

Valul patru al pandemiei de coronavirus, despre care specialistii spun ca a inceput de doua saptamani, este resimtit de medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes” din Timisoara. Managerul unitatii sanitare, Cristian Oancea, a declarat ca se resimte cresterea cazurilor de forme severe, in special la Terapie Intensiva si pe partea de boli infectioase.

„Deja si Spitalul Municipal si Spitalul Judetean, discutand cu colegii nostri, si dansii au cresteri. Credem ca in acest val patru vor fi formele moderat-severe cu predominanta si de asta indemnam la responsabilitate, la pastrarea masurilor de purtat masca si de vaccinare in principal pentru ca doar prin vaccinare poti sa depasesti cu bine boala, poti sa faci o forma usoara sau sa nu faci deloc boala. Cert este ca daca nu esti vaccinat, chiar daca ai trecut prin boala, exista un risc mai ales la tulpina aceasta Delta, sau care vor urma, sa dezvolti o forma severa de boala si nu ne dorim acest lucru”, a spus medicul Cristian Oancea.

Acesta a spus ca pe sectiile de infectioase la Spitalul „Victor Babes” sunt internati 14 pacienti diagnosticati cu forme moderate sau severe de COVID 19 si un pacient nevaccinat in stare extrem de grava la ATI, un barbat activ de pana in 55 de ani, al carui deces, din nefericire, este asteptat de medicii care il supravegheaza. Directorul Cristian Oancea ne-a mai declarat ca spitalul pe care il conduce este pregatit sa faca fata acestui nou val de infectari, insa si celelalte unitati sanitare trebuie sa aiba zona rosie pentru covid.

„Practic, vrem sa mergem cu o parte a clinicii de boli infectioase pentru patologia covid, dar sa pastram (n.r. – locuri) si pentru non-covid, iar pe partea de pneumologie sa deservim in continuare pacientii care intr-un fel au avut de suferit de pe urma acestei intarzieri de un an, un an si jumatate. Avem foarte multe tuberculoze extinse, avem patologia neoplazica ce efectiv a rabufnit si nu vrem ca acesti oameni sa aiba de suferit”, a mai declarat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” din Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005561 (s)