News Flash:

Avertisment de la doctori: Nu mai consuma capsuni, daca suferi de aceasta boala

17 Martie 2018
1146 Vizualizari | 0 Comentarii
capsuni

Desi sunt foarte sanatoase si sunt recomandate, capsunile pot fi si periculoase pentru anumite persoane
De exemplu, persoanele care sufera de diabet nu trebuie sa consume mai mult de 300 grame /zi, iar persoanele care au alergii sau urticarie (mai ales copiii mici) trebuie sa consulte specialistul inainte de consum si sa observe cu atentie eventualele simptome.
Desi frunzele si radacina de capsuni sunt indicate in tratamentul pietrelor la rinichi, consumate in cantitati mari, preparatele fitoterapeutice pot agrava aceasta problema. 

Cu o istorie de peste 2.200 de ani, capsunii s-au gasit inca din cele mai vechi timpuri atat pe continentul european, cat si pe cel american. Acestea au fost descoperite in mod oficial in Virginia, de catre primii exploratori, in 1588.
Avand efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, nutritiv, reminalizant, alcalinizant al sangelui si de reducere a colesterolului, capsunul este una dintre plantele cele mai cultivate si folosite in scop terapeutic.

Beneficiile consumului de capsuni

Intaresc sistemul imunitar
Capsunile sunt o sursa excelenta de vitamina C. O portie contine 51.5 mg de vitamina C, adica 50% din necesarul zilnic, vitamina care este cunoscuta pentru proprietatile de stimulare a imunitatii organismului, fiind in acelasi timp un antioxidant eficient.

Ajuta la mentinerea unei vederi sanatoase
Proprietatile antioxidante ale capsunilor previn aparitia cataractei, iar compozitia mare de vitamine protejeaza impotriva radiatiilor solare si imbunatateste corneea si retina. Potrivit unui studiu al Institutului Karolinska din Stockholm, vitamina C in doze exagerate ar putea creste riscul dezvoltarii cataractei in cazul femeilor peste 65 de ani, dar numai daca sunt preluate din suplimente si nu din fructe sau legume.

Lupta impotriva cancerului
Capsunile contin antioxidantii luteina si zeaxantina si acid elagic, o fitochimicala extrem de benefica. 

Intarzie aparitia ridurilor
Vitamina C gasita in capsuni produce colagen, benefic pentru pastrarea elasticitiatii pielii. Iar conform cercetatorilor Universitatii Hallym din Coreea de Sud, acidul elagic previne distrugerea colagenului si inflamarea pielii, acestea fiind principalele cauze ale aparitiei ridurilor.

Scad nivelul de colesterol
Fitochimicalele din capsuni contracareaza efectele lipoproteinelor de tip LDL, care pot cauza formarea unei placi la nivelul arterelor.  Consumul capsunilor reduce lipidele din sange, care, in cantitati mari, se pot depune pe peretii arterelor.

Tin greutatea sub control
Capsunile au un continut redus de sodiu, zahar si calorii (in jur de 28 kCal pe portie).
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007851 (s)