News Flash:

Autostrada made in Romania: un sector va avea doar 3 kilometri!

28 Ianuarie 2015
1260 Vizualizari | 0 Comentarii
Firma austriaca Strabag, constructorii locali Straco Grup (controlat de fratii Alexandru si Traian Horpos) si Vega 93 (Corneliu Istrate), precum si nemtii de la Geiger se numara printre castigatorii celor cinci contracte de aproape 1,2 miliarde de lei pentru constructia autostrazii Campia Turzii-Ogra-Targu Mures, cu o lungime totala de circa 57 de kilometri, potrivit informatiilor transmise de Ministerul Transporturilor.
Aceste licitatii pentru constructia autostrazii Campia Turzii-Targu Mures aduc o premiera in Romania la capitolul lungime a tronsoanelor in care este impartita soseaua. Astfel, CNADNR a atribuit cel mai mic tronson de autostrada scos la licitatie pana acum, de doar 3,6 kilometri, situat intre Campia Turzii si Ogra. Contractul pentru constructia acestui tronson are o valoare de 56 de milioane de lei, ceea ce inseamna un cost mediu de 15,5 milioane de lei pe kilometru.
In medie, un kilometru de autostrada intre Campia Turzii si Targu Mures ar urma sa coste circa 21 de milioane de lei (4,7 milioane de euro), potrivit calculelor ZF.
In contextul in care anul 2014 a fost unul de declin pentru industria constructiilor, in special pentru lucrarile de infrastructura, aceste proiecte ar putea reprezenta o gura de oxigen pentru piata de profil. Impactul lucrarilor pentru acesti 56 de kilometri de autostrazi se va vedea insa abia in a doua parte a anului, avand in vedere ca deocamdata nu poate avea loc semnarea contractelor, pentru ca urmeaza o perioada de contestatii, in care numele castigatorilor se poate schimba.
Lista castigatorilor pentru constructia a 57 km de autostrada intre Campia Turzii si Targu Mures
Campia Turzii-Ogra, lotul 1 (3,6 km) - Geiger Transilvania – 56 mil. lei (valoare contract)
Campia Turzii-Ogra, lot 2 (17,9 km) - Strabag, Straco Grup – 398 mil. lei
Campia Turzii-Ogra, lot 3 (15,7 km) - Straco Grup, Specialist Consulting, Total Road – 280 mil. lei
Ogra-Ungheni (10,1 km) - Strabag, Straco Grup – 251 mil. lei
Ungheni-Targu Mures (9,2 km) - Lemacons, Vega 93, Arcada Company – 180 mil. lei

straco grup
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1354 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007594 (s)