News Flash:

AUTOPSIA victimelor confirma: In atacul din Siria s-au folosit ARME CHIMICE

7 Aprilie 2017
941 Vizualizari | 0 Comentarii
arme chimice 19949500
In atacul din Khan Sheikhoun, provincia Idlib, s-au folosit arme chimice. Aceasta este concluzia la care au ajuns autoritatile din Turcia dupa efectuarea autopsiei pentru trei dintre victimele masacrului din Siria. Anuntul a fost facut de ministrul turc de Justitie, Bekir Bozdag, relateaza agentia de stiri Anadolu.
Regiunea Khan Sheikhoun este considerata un fief al insurgentilor si jihadistilor. 32 de sirieni raniti au fost adusi in sudul Turciei pentru tratament, dar trei dintre acestia au murit in spital, relateaza Daily Mail, citand presa turca. 
 
Persoanele care au fost transferate din Siria aveau convulsii, spuma la gura si pupilele dilatate, simptome care, potrivit medicilor, apar in general la victimele unui atac chimic.  
La efectuarea autopsiilor a participat si o delegatie a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care a recoltat probe, alaturi de medicii legisti din Turcia.   
 
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anuntat ca in atacul de marti au murit 86 de persoane, dintre care 30 sunt copii. 
 
"Autopsiile au fost efectuate pe trei dintre trupurile aduse de la Idlib. Rezultatele confirma faptul ca au fost folosite arme chimice", a declarat Bekir Bozdag, citat de stat Anadolu. 
 
"Analizele confirma, de asemenea, ca Assad a folosit arme chimice“, a adaugat Bozdag, fara a oferi si alte detalii. 
 
Desi l-a facut responsabil pe Bashar al-Assad pentru atacul cu arme chimice, ministrul turc al Justitiei n-a specificate care a fost motivul pentru care a facut aceasta afirmatie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006226 (s)