News Flash:

Augustin Lazar, la CSM: Obiectivul cel mai important e apararea independentei intr-un context complicat

5 Ianuarie 2018
964 Vizualizari | 0 Comentarii
Augustin Lazar

Procurorul general al Romaniei a declarat, vineri, inainte de sedinta CSM in care se va alege conducerea Consiliului pentru anul in curs, ca cel mai important obiectiv al magistratilor care vor fi in fruntea institutiei ar trebui sa fie apararea independentei magistraturii "intr-un context complicat"
"Eu am convingerea ca toti ne-am gandit ca obiectivul cel mai important este apararea independentei magistraturii intr-un context destul de complicat", a spus Augustin Lazar inainte de sedinta CSM.

La sediul CSM a ajuns si ministrul Justitiei, desi acesta si-a delegat atributiile inainte de Revelion pana pe 8 ianuarie.

"Nu sunt in concediu de la CSM pentru ca este un moment important si am venit la alegerile presedintelui si vicepresedintelui", a spus ministrul Justitiei, Tudorel Toader.
La prima sedinta a Consiliului participa si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

In ceea ce priveste noua conducere a CSM, judecatoarea Simona Marcu candideaza pentru functia de presedinte al CSM, in timp ce procurorii Codrut Olaru si Nicolae Solomon si-au depus candidaturile pentru postul de vicepresedinte al Consiliului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din sistem.

Simona Camelia Marcu este membru al CSM din partea instantei supreme, fiind judecator la Sectia Contencios Administrativ, aceasta candidand pentru functia de presedinte al Consiliului.

Pentru functia de vicepresedinte vor candida procurorii Nicolae Solomon si Codrut Olaru, potrivit unor surse judiciare.

Surse din sistem au precizat ca procurorul Codrut Olaru nu are sustinerea Sectiei pentru procurori a CSM, cel sprijinit pentru a ocupa aceasta functie fiind Nicolae Solomon.

Procurorul Nicolae Solomon si-a inceput activitatea in 2008, la Medgidia, iar in 2010 a venit la Bucuresti, fiind magistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6. Ulterior, a activat la DIICOT, dupa care la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, unde a fost si prim-adjunct.

In 2017, Consiliul a fost condus de judecatorul Mariana Ghena (presedinte) si procurorul Cristian Ban (vicepresedinte), fiind si primul an dupa alegerile care au dus la o noua componenta a CSM.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005682 (s)