News Flash:

Au fost anuntati cei 18 artisti si tarile care concureaza la Cerbul de Aur 2018

19 Iulie 2018
865 Vizualizari | 0 Comentarii
cerbul aur

Juriul selectiei Festivalului Cerbul de Aur 2018 a ales 18 candidati din 15 tari pentru a concura pentru marele trofeu al evenimentului, care va avea loc in perioada 29 august - 2 septembrie, in Piata Sfatului din Brasov, potrivit TVR.
Ca urmare a numarului mare de candidati inscrisi, organizatorii au decis ca la sectiunea interpretare sa poata intra in concurs un numar de 18 artisti, fata de 15 cat era prevazut initial.

Dupa analiza materialelor transmise de cei peste 110 candidati inscrisi in selectie, membrii juriului i-au ales pe cei 18 concurenti care vor urca pe scena de la Brasov:

1. Inis Neziri (Albania)
2. Amaliya Margaryan (Armenia)
3. Kaye Olivier Fabian C (Belgia)
4. John Karayiannis (Cipru)

5. Kelly-Joyce Bale (Franta)
6. Ryan O’Shaughnessy (Irlanda)
7. Omer Netzer (Israel)
8. Damiano Borgi (Italia)
9. Tiziana Camelin (Italia)
10. Dinara Kairova (Kazahstan)
11. Antonia Gigovska (Macedonia)
12. Karl William Lund (Marea Britanie)
13. Lidia Isac (Republica Moldova)
14. Dora Gaitanovici (Romania)
15. Ovidiu Anton (Romania)
16. Raluca Blejusca (Romania)
17. Sebastian Schmidt (San Marino)
18. Jorge Gonzalez (Spania)

Cei 18 artisti care vor intra in Concursul Cerbul de Aur au fost alesi de juriul selectiei, format din Daniel Jinga - dirijor si compozitor, Liana Stanciu Georgescu - jurnalist de specialitate radio si TV, Felix Crainicu - realizator Radio Romania Actualitati, Andrei Tudor - compozitor, Andreea Archip - jurnalist, Gabriel Scirlet - regizor muzical TVR si Smaranda Vornicu Shalit - directorul festivalului.

Urmatoarea etapa pentru cei 18 concurenti este alegerea piesei din repertoriul romanesc pe care o vor interpreta pe scena de la Brasov, din lista pusa la dispozitie de organizatori pe site-ul cerbuldeaur.ro, la sectiunea dedicata.

Participantii la concurs pot depune contestatii in urmatoarele 24 de ore, care urmeaza a fi solutionate de echipa de management a festivalului, de asemenea, in cel mult 24 de ore.

Concursul Festivalului va debuta pe 30 august, iar pe 1 septembrie vor fi anuntati laureatii editiei din acest an.

Pe langa marele trofeu, in valoare de 25.000 de euro, la aceasta editie aniversara concurentii pot castiga alte opt premii.

La 50 de ani de la prima editie, Cerbul de Aur 2018 va avea o desfasurare de gala, cu numeroase premii, a caror valoare totala este de 65.000 de euro. Dedicat Centenarului Romaniei si semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o gala aniversara, doua zile de concurs, o gala a festivalului si evenimente adiacente.

Festivalul se va incheia cu show-ul "Romania Centenar", un spectacol ce va reuni muzica populara traditionala romaneasca si prelucrari de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis in direct si in exclusivitate de Televiziunea Romana.

Festivalul International Cerbul de Aur a debutat in anul 1968 si a avut 17 editii, cea mai recenta dintre acestea fiind organizata in anul 2009. De-a lungul anilor, acest prestigios festival a gazduit aparitii si recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow si multi altii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005983 (s)