News Flash:

Atunci cand suntem bolnavi, sa cerem sa ni se dea sanatate si nu sa fim vindecati de boala – Serghei Lazarev

5 Aprilie 2018
976 Vizualizari | 0 Comentarii
parinte

Noi suntem diferiti, pentru ca suntem unici, am fost creati cu o individualitate diferita, cu o personalitate diferita, iar reactiile noastre sunt, evident, diferite, ca urmare a acestei unicitati, chiar daca suntem pusi in aceeasi situatie cu altii

In fata unei tragedii, de exemplu, unii dintre noi suntem pesimisti, ceilalti poti fi optimisti, noi putem plange, altii se inchid in ei si nu comunica, pot sparge ceva, pot chiar sa se sinucida, daca nu pot face face fata situatie.

Si in fata bolii, comportamentul este diferit. Daca unii pot accepta boala, a lor sau a celor dragi, altii pot capitula…
Bioenergeticienii au descoperit ca exista niste “reguli” pe care ar trebui sa le respectam cand avem de-a face cu imbolnavirea noastra sau a celor apropiati noua.

De pilda, S.N. Lazarev spune ca “Atunci cand suntem bolnavi sa cerem sa ni se dea sanatate si nu sa fim vindecati de boala, iar in cazul unui om bolnav, cu cat va temeti mai mult pentru el cu atat produceti un rau si mai mai mare si-l impiedicati sa supravietuiasca”.

Asadar, pentru a ajuta efectiv un om bolnav, este bine sa ii acordam un ajutor, dar minim si detasat, nu sufocant, pentru ca o atentie prea mare in timpul bolii, o intretine si creeaza dependenta.

Compatimirea poate agrava situatia unui om bolnav
“Cand compatimesti un om, te poti imbolnavi. Pe om poti sa-l ajuti, dar nu sa-l compatimesti” – mai spune celebrul Lazarev. Cand manifestam compatimire, noi ne referim la corp, la ceea ce i se intampla lui, dar dincolo de corp exista spiritul.

Compatimirea inseamna ca nu suntem de acord cu boala, deci nu luam in calcul legea liberului arbitru: ce sadim aia culegem. Boala nu a venit intamplator, ea a venit pentru a corecta ceea ce omul a generat prin incalcarea legii. Din acest motiv, boala trebuie acceptata, in rugaciune si smerenie, pentru ca spiritul sa se poata purifica.

Medicul panseaza rana si Dumnezeu o vindeca
Cand manifestam iubire fata de corpul nostru, orice i se intampla, orice rana ar manifesta, I se vindeca. Doar prin iubire putem ajuta corpul si vindecarea va avea loc in momentul in care greselile (incalcarea legilor universale) sunt platite, cand aceasta forma de atentionare, care este imbolnavirea, este tratata cu respect, seriozitate si iubire profunda.

Daca omul manifesta intelegere fata de ce I se intampla, vindecarea poate avea loc imediat, iar corpul isi recapata vigoarea si energia pe care le-a avut inainte de boala. Evident, acest fapt se are loc doar daca omul se indreapta cu sufletul spre Dumnezeu, Vindecatorul Absolut. Poatenustiai.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004807 (s)