News Flash:

ATENTIE! Virusul ZIKA se transmite si pe cale sexuala! In Franta a fost inregistrat primul caz

28 Februarie 2016
1104 Vizualizari | 0 Comentarii
zika
Primul caz de transmitere pe cale sexuala a virusului Zika a fost inregistrat in Franta, a precizat, sambata, o sursa medicala pentru AFP, informatie confirmata de ministerul francez al Sanatatii, Marisol Touraine, relateaza publicatia Le Figaro.
Cazul a fost detectat in urma cu cateva zile. Este vorba este o femeie care nu este insarcinata.
"Ea a primit virusul de la partenerul sau care s-a intors din Brazilia", a declarat ministrul francez, intrebat de jurnalisti AFP despre acest caz.
Cuplul locuieste in regiunea Ile-de-Franta, unde se afla capitala Paris.
Cei doi "se comporta bine", starea lor de sanatate este sub control, au precizat surse apropiate ministrului francez.
Autoritatile din Dallas, Texas, au confirmat in februarie un caz de transmitere a virusului Zika pe cale sexuala, posibil primul astfel de caz inregistrat in SUA. Centrul american pentru Controlarea si Prevenirea Bolilor a anuntat, miercuri, ca investigheaza 14 posibile cazuri de infectare cu virusul Zika pe cale sexuala, printre persoanele vizate aflandu-se si femei insarcinate.
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat Zika urgenta medicala globala pe 1 februarie pe fondul unei posibile legaturi cu microencefalia, malformatie care apare la nou-nascuti sub forma unui cap subdezvoltat, ceea ce duce la grave probleme de sanatate si chiar la decesul acestora.
Virusul Zika a fost depistat in peste 30 de tari si se raspandeste rapid in special in America Centrala si cea de Sud. Brazilia, care este cea mai afectata de epidemia Zika, investigheaza 4.017 cazuri de microencefalie, in conditiile in care 583 de cazuri au fost confirmate.
Nu exista vaccin sau tratament pentru combaterea virusului, care cauzeaza stari de febra moderata, iritatii si ochi rosii. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005738 (s)