News Flash:

Atentie! Daca gasiti asa ceva in casa, chemati doctorul imediat!

15 August 2016
5832 Vizualizari | 0 Comentarii
gandac
Centrul pentru Boli, Control si Prevenire tocmai a emis un avertisment cu privire la cele mai recente stiri despre sanatate- gandacul Triatomine, numit de obicei “gandacul care saruta”, care poate omori chiar si un om.
Cu toate ca gandacul ar putea parea complet sigur si prietenos, nu este deloc asa, pentru ca el transmite un parazit periculos, numit Trypanosoma. De indata ce v-a patruns in organism, acest parazit provoaca o boala extrem de mortala, boala Chagas, care a afectat peste 8 milioane de oameni la nivel global.
Boala Chagas poate provoca probleme cardiace grave si poate avea chiar un sfarsit fatal. Simptomele incep dupa 2 luni dupa ce corpul a luat contact cu “sarutul” gandacului. Acestea includ dureri de cap, febra, dureri musculare, glande limfatice marite si dificultati in respiratie. Dupa cum se poate vedea, simptomele bolii Chagas sunt similare cu cele ale gripei, deci este greu sa recunoasteti cauza reala. Simptomele continua cu umflaturi pe pleoape sau leziuni la nivelul pielii.
Aproximativ 30% dintre pacientii cu aceasta boala au dezvoltat probleme cardiace, in timp ce 10% au prezentat probleme cu digestia. Cu toate ca nu exista un vaccin pentru boala Chagas, in cazul in care sunteti diagnosticat mai devreme, tratamentul este 100% eficient. Utilizati un insecticid spray in casa pentru a proteja familia si mentineti igiena personala intr-un mod regulat.
Boala are sanse mai mari sa se raspandeasca in cazul in care gazda freaca intepatura, deoarece gandacul face procesul de defecatie si astfel se infecteaza intepatura cu parazitul periculos. Numai regiunea de nord din SUA nu este in pericol din cauza acestui gandac, inclusiv New York si Anglia.
Fiti atenti la urmatoarele locuri:
– cele cu structura muntoasa;
– pietrele din jurul casei;
– cotetele gainilor;
– cusca cainelui.
Recomandari:
               – acoperiti fiecare spartura din usa, geamuri si din peretii din casa;
– scapati de gramezile de piatra si lemne;
– evitati baltile;
– puneti luminile din curte departe de casa;
– asigurati-va ca pastrati curatenia in casa;
– daca observati prezenta acestor gandaci, sunati imediat la Departamentul de sanatate. sursa: healthy-romania.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005878 (s)