News Flash:

ATENTIE! COD GALBEN de ploi si vijelii in judetele Timis si Sibiu

19 Iulie 2015
1137 Vizualizari | 0 Comentarii
ploi1
Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ploi si vijelii pentru judetele Timis si Sibiu, pana duminica la ora 13.30, iar sase judete vor fi, duminica si luni, sub avertizare cod portocaliu de canicula.
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua atentionari de cod galben de vreme rea pentru zone din judetele Timis si Sibiu.
Potrivit avertizarii nowcasting transmise de ANM, pana la ora 13.00, se afla sub cod galben de vijelie, zona municipiului Timisoara si al localitatilor Buzias, Recas, Lugoj, unde se vor semnala frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, cantitati de precipitatii care pot depasi 20- 25 l/mp, izolat posibil grindina de mici dimensiuni.
De asemenea, pana la ora 13.30, se afla sub cod galben de ploi si vijelii judetul Sibiu, incepand din zona Muntilor Cindrel si a localitatilor: Rasinari, Rau Sadului, Gura Raului, Poplaca, Cisnadie, Sadu, Talmaciu, Boita. Conform ANM, se vor semnala frecvente descarcari electrice, averse de ploaie ce pot cumula 25 l/mp, grindina de dimensiune mica, intensificari ale vantului.
Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de canicula si disconfort termic pentru judetele Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, unde duminica si luni vor fi temperaturi de 38-39 de grade, iar restul tarii va fi in cele doua zile sub avertizare cod galben.
Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat avertizarea de canicula si disconfort termic emisa vineri pentru zilele de duminica si luni.
Potrivit noii avertizari, judetele Bihor, Arad Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj vor fi, in cele doua zile, sub avertizare cod portocaliu, temperaturile maxime vor ajunge la 38 - 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
Restul tarii va fi in cele doua zile sub avertizare de cod galben. Temperaturile maxime vor depasi frecvent 35-36 de grade si local se vor atinge 37-38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in cea mai mare parte a tarii. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004586 (s)