News Flash:

Astazi are loc finala EUROVISION ROMANIA. Mihai Traistariu, Xandra si Ramona Nerra, printre favoriti

5 Martie 2017
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
traistariu2
Mihai Traistariu, Xandra si Ramona Nerra se numara printre cei zece finalisti ai Selectiei Nationale Eurovision, care va avea loc duminica seara.
Cei care vor concura pentru un loc pe scena Eurovision de la Kiev sunt: Ana Maria Mirica, cu piesa "Spune-mi tu", Tavi Colen si Emma, cu "We own the night", Maxim, alaturi de Nicolae Voiculet — "Adu-ti aminte", Ramona Nerra — "Save Me", Eduard Santha — "Wild Child", Instinct — "Petale", Cristina Vasiu — "Set the Skies on Fire", Mihai Traistariu (Mihai) — "I Won't Surrender", Xandra — "Walk on By" si Ilinca feat. Alex Florea — "Yodel It".
Daca la Semifinala din 26 februarie membrii juriului au ales cele zece piese finaliste, duminica seara castigatorul Selectiei Nationale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.
Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union, cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa.
Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume.
Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.
Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem — Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi — Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu — Atena, 2006).
Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.
Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 si 11 mai si finala pe 13 mai. Alaturi de Romania, in competitie s-au mai inscris 42 de tari.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008218 (s)