News Flash:

Cum va fi impartit bugetul Timisoarei in acest an

28 Ianuarie 2016
1262 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara iluminat
Bugetul local al Timisoarei, pe anul acesta, este putin peste 209 milioane de euro, bani la care se adauga si bugetul institutiilor publice, de 73 milioane de euro. In total, in 2016, Primaria Timisoara mizeaza pe un buget de 278,1 milioane de euro, putin mai mic fata de cel de anul trecut, cand a fost de aproape 294 milioane de euro.
Practic, bugetul local al Timisoarei, format din veniturile totale, este estimat la 949,3 milioane de lei, la care se adauga si bugetul institutiilor publice finantate din venituri proprii si din subventii din bugetul local – 335 milioane de lei, precum si bugetul fondurilor externe nerambursabile, de doar 3,1 milioane de lei, rezultand un total, fara transferurile intre bugete, de 1.260.701.380 de lei.
Dar haideti sa vedem pana la urma pe ce se duc banii Timisoarei in acest an? Cei mai multi bani se duc, ca in fiecare an, pe Sectiunea de Functionare – 651 de milioane de lei, in timp ce pe Sectiunea de Dezvoltare in 2016 au fost programati 298 de milioane de lei din bugetul local. Asadar, aproape 300 de milioane de lei, adica 65,7 milioane de euro se vor duce pe investitii in Timisoara anului 2016.
„Continuam o abordare orientata pe investitii in bugetul local. Portofoliul este unul vast si acopera atat proiecte asumate la nivel local, cat si pregatirea proiectelor din noul exercitiu financiar european. Este un an in care, pentru inceput, sectiunea aferenta proiectelor europene este la nivel minim, in conditiile in care axele programelor europene nu au stabilite inca formele finale de finantare. Efortul investitional trebuie insa sa continue, chiar in lipsa acestor fonduri, iar acest buget este astfel construit”, a declarat, pentru Tion.ro, viceprimarul Dan Diaconu.
Cel mai bogat capitol: Sanatatea
Capitolul Autoritati publice si actiuni externe are 59,3 milioane de lei, in timp ce pe Alte servicii publice generale se duc 6,8 milioane de lei, iar la capitolul Imprumuturi sunt 20,2 milioane de lei.
Pentru Ordine publica si securitate nationala sunt pusi deoparte 26,8 milioane de lei, in timp ce capitolul Invatamant are un total de 236,5 milioane de lei. La Sanatate sunt 350 milioane de lei, la Cultura, recreere si religie 108 milioane de lei, la Asigurari si asistenta Sociala 66,5 milioane de lei, la Locuinte, servicii si dezvoltare publica 143,1 milioane de lei, pentru Protectia mediului sunt 19,2 milioane de lei, pentru Combustibili si energie 20,8 milioane de lei, iar pentru Transporturi sunt 218 milioane de lei.
In ceea ce priveste investitiile, municipalitatea aloca anul acesta 111 milioane de lei pentru a continua lucrarile incepute deja si 91 de milioane pentru lucrari noi.
Investitii in infrastructura: Jiul si Popa Sapca si o parcare supraterana pe Take Ionescu
Bugetul din acest an prevede o serie de proiecte foarte importante, despre care se discuta deja de ani buni. Ne referim, pentru inceput, la modernizarea pasajelor Jiul si Popa Sapca, care sunt programate sa intre in sfarsit in executie, licitatiile fiind in plina desfasurare. Pentru cele doua pasaje sunt prevazute in buget cate 15 milioane de lei. Sunt programate si lucrari de reabilitare la podurile Stefan cel Mare si Eroilor – 300.000 de lei pentru fiecare, precum si reabilitarea pasarelei de la Parcul Copiilor – 340.000 de lei, scrie tion.ro.
Sunt si alte investitii noi in infrastructura: 1,5 milioane de lei pentru o parcare supraterana pe Bd. Take Ionescu, in zona Pietei Badea Cartan, 1,2 milioane de lei pentru amenajarea str. Mihail Neamtu, 3,4 milioane de lei pentru amenajarea drumurilor de legatura in perimetrul Popa Sapca – Calea Aradului – str. Oituz, 3,4 milioane de lei pentru modernizarea str. Grigore Alexandrescu, tronsonul Calea Torontalului – Calea Aradului, 2,9 milioane de lei pentru sistematizarea strazii Versului, 2,2 milioane de lei pentru amenajarea str. Chimistilor, 4 milioane de lei pentru un drum de legatura in Calea Mosnitei – DC149 (n.r. Drumul Boilor), 1 milion de lei pentru extinderea la patru benzi a str. Lidia si 2,5 milioane de lei pentru modernizarea strazilor din piatra cubica.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006513 (s)