News Flash:

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru: Au existat interventii masive de boicotare a concursului noilor directori de scoli

7 Decembrie 2016
929 Vizualizari | 0 Comentarii
mircea dumitru
Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat ca au existat presiuni politice foarte mari de boicotare a concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din invatamantul preuniversitar, dar s-a reusit finalizarea cu succes a acestuia.
,,Au existat masive interventii, intruziuni de natura politica in boicotarea acestui concurs, atat din partea reprezentantilor partidelor, care in mod direct sau in mod insidios, au incercat sa opreasca desfasurarea concursului. S-a incercat inclusiv in Parlament, in Senat, sa se introduca intr-o Ordonanta de Urgenta, intr-un act normativ, un articol care sa blocheze concursul. Prin motivul care parea imbracat intr-o argumentare rationala, dar care era total ipocrit, ca e foarte bun concursul, dar ca nu e momentul sa il facem acum", a declarat ministrul Educatiei, Mircea Dumitru.
Mircea Dumitru a mai precizat ca la acest concurs s-au inscris aproximativ 9.000 de candidati, iar dupa prima faza a concursului, care a constat intr-un test scris, s-au calificat peste 7.100 dintre acestia. Ulterior s-au desfasurat fazele B si C, care au constat in sutinerea CV-ului si prezentarea planului de management pentru o perioada de patru ani. In urma acestor ultime probe, s-au inregistrat aproximativ 300 de contestatii, care sunt acum in analiza.
,,Am reusit, totusi, sa finalizam concursul si va putem anunta ca in momentul de fata suntem in faza de solutionare a unor contestatii, Corpul de Control al Ministerului urmeaza sa analizeze petitiile primite, cert este ca la inceputul lunii decembrie, deci nu mai tarziu de 9 decembrie se va incheia acest concurs si vom anunta care sunt finalmente viitorii directori de scoala. Desi au existat probleme reale in desfasurarea concursului, si insist mai degraba in desfasurarea concursului decat in planificarea sau organizarea lui, totusi, in momentul de fata putem spune ca rezultatul acestui concurs e de natura sa ne inspire un optimism rezonabil si moderat. Am urmarit profesionalizarea managementului scolar prin organizarea acestui concurs national pentru ocuparea functiilor de directori si directori adjuncti din cadrul institutiilor de invatamant, dar, in acelasi timp, am urmarit sa rupem o traditie care, cred eu, nu este benefica pentru dezvoltarea scolilor din Romania, traditia prin care, de ani de zile, directorii au fost desemnati prin numire directa si nu au fost selectati prin concurs public'', a spus Mircea Dumitru.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1390 (s) | 32 queries | Mysql time :0.017465 (s)