News Flash:

ANUNT IMPORTANT de la ANM! Ce se intampla cu vreme in urmatoarele luni

27 August 2017
1299 Vizualizari | 0 Comentarii
vremea se va mentine calduroasa
Conform directorului ANM, Elena Mateescu, toamna vine cu zile extrem de calduroase, dar si zile cu temperaturi foarte scazute. Mai mult, vom putea vorbi de seceta in unele zone, acolo unde media precipitatiilor se va situa undeva la 60% din valorile normale, dar limitele lunare ale temperaturilor medii se vor pastra in cadrul valorilor normale. 


Valorile mai ridicate se vor inregistra in special in zona de sud, sud-est si sud-vest a tarii, unde vor fi temperaturi peste medii.


Elena Mateescu spune insa ca temperaturile se vor mentine in scadere, in special din cauza evolutiei calendaristice. Septembrie poate fi considerata tot o luna de vara din punct de vedere al temperaturilor, cu valori ce vor putea sa depaseasca 30 grade.


Schimbari climatice in romania


Directorul ANM a avertizat insa ca, in ultimii ani, verile au devenit din ce in mai calduroase si mai secetoase, iar perioadele de arsita din ce in ce mai lungi.


"Canicula prelungita ar putea duce la disparitia unor surse de hrana. Ritmul in care planeta se incalzeste este unul extrem de alert. Sunt cresteri succesive in fiecare decada. Clima se schimba, iar noi suntem contemporani cu acest fenomen.


La nivel planetar, 2016 a fost cel mai calduros an din istoria masuratorilor. Nu face exceptie nici anul 2017. Fiecare luna, incepand din ianuarie, s-a situat pe un top in ceea ce priveste locul doi sau locul 3 ca fiind cele mai calduroase luni ale ultimilor 137 de ani, din 1850 si pana in prezent. Iata deci ca tendinta de incalzire continua. 


Aceeasi evolutie este si la nivelul Romaniei. Incepand din 2000, au fost cei mai caldurosi ani din istoria masuratorilor", a declarat Elena Mateescu.


Directorul executiv al ANM a mai spus ca este este posibil ca unul din doi ani sa fie cei mai caldurosi, in care valurile de canicula sa fie din ce in ce mai persistente.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012815 (s)