News Flash:

Antonescu: PNL paraseste ultimul USL si nu va avea niciodata initiativa de a rupe Guvernul

20 Decembrie 2013
1315 Vizualizari | 0 Comentarii
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că partidul pe care îl conduce va fi ultimul care va părăsi USL şi nu va avea niciodată iniţiativa ruperii Guvernului, admiţând însă că viitorul coaliţiei pare incert pe finalul acestui an, dar şi că USL nu este "un colhoz al fericirii pe pământ". Preşedintele PNL a comentat, într-o emisiune la Digi 24, scenariul vehiculat ca liberalii să părăsească guvernarea în ideea de creşte şansele sale de a câştiga alegerile prezidenţiale.

"Îi asigur pe toţi oamenii care vor să ştie adevărul că nici vorbă. Noi vom părăsi ultimii acest guvern şi noi vom părăsi ultimii USL, pentru că întotdeauna când am făcut o alianţă, am respectat-o (...) Nu vom lua niciodată iniţiativa de a rupe acest guvern, nu vom încerca niciodată din punct de vedere tactic să ne derobăm de responsabilitatea guvernării. Nu punem la cale astfel de planuri", a susţinut Antonescu.

El a precizat că nu se aşteaptă ca Victor Ponta să ia o decizie "aberantă, revoltătoare, inacceptabilă", care să du Preşedintele PNL a menţionat că perioada sărbătorilor poate fi un prilej foarte bun pentru liderii USL de a medita la viitorul coaliţiei, care ar putea să aibă eventual alte reguli.

"Anul 2013 se termină din păcate cu această idee: USL este de fapt un eşec anunţat şi o despărţire care umează să se întâmple dacă nu mâine, poimâine. Un ceas care ticăie, o clepsidră care mai are puţin nisip în partea de sus", a mai afirmat Antonescu.

Liderul PNL a comentat, la intervenţia moderatorului, care a subliniat că a susţinut că nu crede în sfârşitul USL, faptul că nu îşi doreşte acest lucru.

"Ceea ce eu nu-mi doresc (destrămarea USL, n.r.) şi ceea ce eu cred că trebuie evitat", a mai declarat Antonescu.

"USL nu e un colhoz al fericirii pe pământ în timpul guvernului Ponta. USL este o construcţie politică grea, complicată, cu filosofii diferite, cu doctrine diferite şi care a încercat să genereze şi în orice caz a exploatat, a folosit, a fructificat un anumit spirit de schimbare înspre 2015, nu înspre 2004, în societatea românească. Ca atare, cum spuneam, nu e un colhoz din care din când în când iese domnul Ponta sau eu sau altcineva şi ne povesteşte ce bine merge treaba şi ce fericiţi sunt ţăranii. Asta este problema fundamentală şi problema care va da răspuns la durata de viaţă a USL pe anul 2014", a spus Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că relaţia din USL este una "destul de tensionată", arătând că sunt "probleme cu grupuri din PSD care tind să confunde USL cu PSD şi 2014 cu 2004".

"Avem probleme cu înţelegerea faptului că în contractul nostru politic, cel care prevede prim-ministru pentru PSD pe un guvern de coaliţiei şi candidat la preşedinţie din PNL, iarăşi pe un proiect naţional şi pe un proiect de mare alianţă, este dus în termenii destul de vulgari ai unui contract ca între persoane fizice: da, avem o datorie, dar să vedem dacă o plătim, dacă ne convine să o plătim, dar ce faci tu dacă o plătim. Astea sunt nişte vulgarităţi pe care eu nu le accept", a mai afirmat preşedintele PNL.

Antonescu a susţinut că anul 2014 va fi "un adevărat turnesol", care va arăta dacă USL este "viabilă". Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1318 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005634 (s)