News Flash:

Angajatorii pot interzice purtatea valului islamic la locul de munca

14 Martie 2017
963 Vizualizari | 0 Comentarii
val
Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a decis marti ca este angajatorii au dreptul sa interzica angajatilor sa afiseze "simboluri politice, filozofice sau religioase vizibile" la locul de munca, inclusiv valul islamic, relateaza agentia de stiri Reuters si BBC News online.
"O regula interna prin care se interzice purtarea oricaror simboluri politice, filozofice sau religioase vizibile nu reprezinta discriminare directa", se afirma intr-un comunicat, aceasta fiind prima hotarare a CEJ pe tema purtarii valului islamic la locul de munca.
Curtea a indicat ca interdictia trebuie sa se bazeze pe cerinta ca toti angajatii sa se imbrace neutru si nu se poate baza pe cererea clientilor.
"Totusi, in absenta unei astfel de reguli, disponibilitatea angajatorului de a tine cont de dorinta unui client care nu mai doreste ca serviciile angajatorului sa fie prestate de un angajat care poarta valul islamic nu mai poate fi considerat ca o necesitate ocupationala care sa nu fie discriminatorie", se mai precizeaza in comunicat. Mediafax.ro

valul islamic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005014 (s)