News Flash:

Andreea Raducan, MESAJ SOCANT dupa adoptarea gratierii: "Suntem un popor de hoti!"

1 Februarie 2017
1186 Vizualizari | 0 Comentarii
andreea raducan2
Andreea Raducan, fosta mare gimnasta a Romaniei, a avut un mesaj extrem de dur dupa ce Guvernul Romaniei a adoptat proiectul de lege privind gratierea.
"Astazi s-a notat in orice carte de istorie ca suntem un popor de hoti si mincinosi. Nu are rost sa ne mai ofuscam atunci cand persoane din alte tari ne catalogheza drept hoti. Romani=hoti. Tocmai le-am confirmat ca asa este", a notat Raducan pe pagina sa oficiala de Facebook.
Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat ca Guvernul a adoptat in sedinta de marti seara un proiect de lege privind gratierea si unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar si o orodonanta de urgenta privind modificarea Codurilor penale.
El a precizat ca primele doua proiecte de lege vor merge la Parlament in procedura de urgenta.
''Am adoptat o serie de masuri care vizeaza evitarea unor hotarari pilot la CEDO si in acest sens am adoptat proiectul de lege privind gratierea unor pedepse si a unor masuri educative, privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizeaza legea pentru completare legii 254 pe 2013 privind executarea pedepselor. La prima lege cea care vizeaza gratierea unor pedepse, nu vizeaza violatorii, faptele de coruptie, actele de violenta, recidivistii, pedepsele cu suspendare si prioritar pentru noi a fost recuperarea prejudiciului'', a spus Iordache.
Cat priveste legea 254 pentru executarea pedepselor, ministrul Justitiei a argumentat ca este o initiativa a vechiului Guvern pe care a ''aranjat-o'' si a pus-o in concordanta cu conducerea ANP.
''Este vorba despre recursul in compensare la fiecare 10 zile cei care sunt in penitenciar si beneficiaza de niste conditii deosebite, practic castiga cate o zi. Practic la o luna, castiga trei zile. In acelasi timp, odata cu adoptarea bugetului de stat am venit in completarea acestei masuri pentru evitarea unei hotarari pilot la CEDO cu alocarea unor resurse suplimentare pentru cresterea cu 50% a normei de hrana, asigurarea fondurilor necesare pentru implementarea unor investitii si in acest sens au fost alocate fonduri pentru inceperea in acest an a doua penitenciare de cate 1.000 unul in Caracal judetul Olt, celalalt in Berceni, judetul Prahova'', a afirmat el.
Intrebat de ce Guvernul a adoptat aceste acte normative marti seara dupa ora 21, Iordache a replicat: ''Pentru ca la aceasta ora a fost sedinta de Guvern''. Cat priveste transparenta acestui demers, el a sustinut ca ordinea de zi a fost suplimentata pentru ca Executivul are acest drept. ''Oportunitatea o stabileste Guvernul'', a subliniat el, facand apel si la faptul ca Cabinetul Ciolos a modificat si el prin OUG Codurile.
Ministrul Justitiei a precizat ca OUG privind modificarea Codurilor Penale a pastrat pragul de 200.000 de lei privind abuzul in serviciu, iar favorizarea infractorului a fost dezincriminata inclusiv pentru adoptarea de acte normative.
''Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astazi, este vorba de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii 296 Cod Penal si a Legii 135 Cod de procedura penala. Practic, prin aceasta ordonanta de urgenta, am facut si am pus in concordanta deciziile Curtii Constitutionale care, repet, trebuiau sa fie implementate fie de catre Guvern, fie de catre Parlament'', a sustinut Iordache.
Intrebat cum modifica ordonanta infractiunea de abuz in serviciu, ministrul Justitiei a declarat: "Acea plangere prealabila pe care societatea civila sau simplii cetateni au invocat-o a fost eliminata si abuzul in serviciu a fost pus in concordanta cu decizia Curtii si s-au precizat doua chestiuni foarte clare: ca numai incalcarile legii, ordonantei si ordonantei de urgenta, s-a precizat, plus cuantumul acela care noi l-am stabilit''.
''Cuantumul a ramas in valoare de 200.000 de lei. Ce este sub 200.000 de lei se recupereaza si nu mai este sanctionat penal, asta ne-a recomandat si Curtea, sa stabilim un cuantum, tinand cont de conditiile agravante, am considerat ca aceasta limita este o limita rezonabila pentru ca instanta putea sa considere 400.000 de lei, putea sa considere un milion. Am stabilit aceasta suma de 200.000 de lei. Nu dezincriminam abuzul in serviciu, l-am reglementat mai bine si l-am pus in concordanta cu decizia CCR", a adaugat el.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008550 (s)