News Flash:

Ancheta DNA la Prefectura Timis vizand un transfer de terenuri

16 Iunie 2018
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
prefectura timis2

Procurorii anticoruptie au solicitat Prefecturii Timis documente care stau la baza unui transfer de terenuri intre judetele Arad si Timis. Este vorba de o suprafata de 999,90 de hectare care se afla in comuna Giera din judetul Timis, iar Prefectura spune ca cercetarile sunt facute intr-un dosar penal din anul 2015.
Potrivit unui comunicat de presa de joi al Prefecturii Timis, este vorba despre cercetari intr-un dosar penal din anul 2015.

”Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie a solicitat Institutiei Prefectului Judetul Timis documentele  in baza carora, in anul 2012, a fost realizat un transfer din judetul Arad catre judetul Timis, aceste documente fiind necesare intr-un dosar penal din anul 2015”, se arata in comunicat.


Potrivit sursei citate, transferul de teren a fost realizat la solicitarea Comisiei Judetene de Fond Funciar Arad, la propunerea Comisiei locale de fond funciar a comunei Felnac, si are ca obiect o suprafata de teren de 999,90 hectare, aflat in administrarea Administratiei Domeniilor Statului pe raza comunei Giera din judetul Timis.

Surse din cadrul anchetei spun ca oameni de afaceri din agricultura s-ar fi prevalat de modificarile permisive ale Legii Fondului Funciar si au cumparat in localitatea Felnac din judetul Arad mai multe drepturi de proprietate, apoi au cautat un teren compact pentru suprafata de teren pentru care aveau acte de proprietate. Cum o astfel de suprafata nu s-a gasit in localitatea aradeana, au inceput sa caute in apropiere, fiind gasit terenul de la Giera, in judetul Timis.

Improprietarirea oamenilor de afaceri s-ar fi facut in baza prevederilor Legii Fondului Funciar, la buna intelegere a Comisiilor de Fond Funciar din cele doua judete, iar procurorii incearca sa afle daca oamenii de afaceri au intrat legal in posesia celor aproape o mie de hectare de teren.

 


timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005282 (s)