News Flash:

BREAKING NEWS: Un om de afaceri sustine ca s-au falsificat documente in Primaria Timisoara pentru proiectul de anvelopare a blocurilor pentru care procurorii DNA au deschis dosar penal

16 Iunie 2018
949 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria timis2

Omul de afaceri Cristian Palade, caruia Primaria Timisoara i-a incredintat un contract de 15.000 de euro pentru realizarea proiectelor tehnice in vederea anveloparii a zeci de blocuri, procurorii DNA efectuand verificari, spune ca s-ar fi falsificat documente in Primaria Timisoara.
Omul de afaceri Cristian Palade a declarat pentru News.ro ca isi doreste sa primeasca banii pe care municipalitatea i-ar datora, dupa ce firma sa a realizat proiecte tehnice pentru zeci de blocuri. El spune ca s-ar fi falsificat documente in Primaria Timisoara.

Palade este reprezentantul firmei careia i-a fost atribuit contractul pentru proiectarea anveloparii a 65 de blocuri din oras. Practic, sustine omul de afaceri, a semnat un contract initial cu municipalitatea in care e prevazuta suma de 15.000 de euro, pentru primele proiecte, iar la final aceasta au fost cu mult mai mari, valoarea ajungand la aproximativ 200.000 de euro si trebuia acoperita prin acte aditionale la contract, documente care, sustine el, ar fi fost contrafacute.

„S-au cerut mult mai multe proiecte decat erau acoperite de contract si, evident, se stiau sumele, pentru ca aceste sume au fost acceptate de primarie si au fost cerute si de catre Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) in toate cererile de finantare depuse in 2013. Sumele sunt cele corecte si cele normale. Adica, si daca verificati si ce a fost inainte de a face eu proiectele astea si ce se face acum, valorile de proiectare sunt cele reale. Ridicoli erau cei 15.000 de euro. Faptul ca ei au solicitat sumele, le-au acceptat, au cerut banii, insemna ca se vor si plati. Dupa ce s-au vazut cu toate proiectele primite si fara actele aditionale facute, au zis ca nu mai platesc. Si, desi noi am atentionat inclusiv ADR ca acele proiecte nu sunt platite si nu sunt facute, in loc sa returneze proiectele, ei au falsificat niste date si au mers cu proiectarea mai departe. Au mers mai departe cu aceste proiecte pe care s-a obtinut finantare”, a declarat Cristian Palade.

Omul de afaceri spune ca a avut un proces cu Primaria Timisoara pentru a recupera diferenta de bani.

„Oricum, ideea este ca noi am avut un proces cu primaria. Am castigat in prima instanta, in a doua instanta, procesul absolut spectaculos a fost judecat de doamna judecator Dascalu, aceeasi judecatoare care s-a abtinut in procesul ANI cu Robu, sustinand ca este in relatii de prietenie cu el. Cu toate astea, nu a simtit niciun fel de obligatie de a se abtine in judecarea acestui proces. Mai mult, de fapt, a dat castig primariei tocmai pentru ca, daca nu s-ar fi dat, ce s-a intamplat acum s-ar fi intamplat acum trei ani de zile, cu Robu si cu Diaconu. Ei incercand, practic, prin aceasta hotarare judecatoareasca, sa sustina ca nu exista un prejudiciu si, prin urmare, neexistand un prejudiciu, n-ar fi niciun abuz si nicio chestiune de genul acesta”, a mai spus omul de afaceri.

Cristian Palade spune ca ancheta DNA va duce in cele din urma la aflarea adevarului.

„Eu ma astept sa am sansa sa imi recuperez pana la urma banii pentru care am muncit, cei 200.000 de euro, sumele care sunt corecte si care sunt normale. Faptul ca aceste proiecte au fost furate, asta nu inseamna ca nu trebuie achitate. In urma acestor proiecte, primaria a obtinut acea finantare, proiectele s-au derulat in conditii bune, ma rog, foarte multe, sunt foarte multe lucruri care s-au petrecut aiurea in toata chestia asta. Vom vedea, vom avea ocazia sa raspundem cu totii pentru ce am facut”, a adaugat Cristian Palade.

Intrebat care este gradul de rudenie cu primarul Timisoarei, omul de afaceri a explicat ca fostul sau socru e verisor cu Nicolae Robu.

„Tatal fostei mele sotii e verisor cu Nicolae Robu. Cred ca s-a mers foarte mult pe aceste relatii de rudenie si, in realitate, eu am fost cel  inselat de aceasta relatie de rudenie si eu am fost cel pacalit. Eu nu am avut nimic, nu am beneficiat de nimic, dimpotriva, pentru faptul ca exista aceasta relatie de rudenie poate ca am fost mai putin vigilent decat sunt de obicei si de aici mi s-au tras toate lucrurile”, a mai declarat Palade.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, s-a prezentat la DNA, vineri, unde i s-a adus la cunostinta ca este suspect intr-un dosar care vizeaza anveloparea cu fonfuri europene a 65 de blocuri. Valoarea totala a contractului se ridica la 10 milioane de euro. 

 


dna primaria timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1332 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005368 (s)