News Flash:

Ana Birchall, ANUNT DE ULTIMA ORA despre OUG 13

11 Februarie 2017
1229 Vizualizari | 0 Comentarii
ana birchall
Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a declarat că poziția Guvernului privind OUG 13 este clară și oficială și va fi susținută și în Parlament, actul normativ a fost abrogat, și a subliniat că-și dorește un dialog cu toți factorii implicați pentru găsirea celor mai bune soluții pentru bunul mers al justiției, inclusiv pe tema Codurilor penale.

"Așa cum v-am spus și ieri (vineri — n.r.) suntem într-un proces de evaluare a priorităților, atât din minister, cât și a priorităților din domeniul justiției. Și, așa cum v-am spus și ieri și accentuez și astăzi, îmi doresc foarte mult să ne așezăm cu toții la aceeași masă, astfel încât să găsim cu cele mai bune soluții pentru bunul mers al justiției", a declarat Ana Birchall, sâmbătă, la Ministerul Justiției.

Ea a reluat că de luni va începe dialogul pe temele deja anunțate.

"O să încerc și sper să reușesc să vorbesc cu toată lumea, inclusiv cu mediul civic, cu jurnaliștii care sunt acreditați pe domeniul justiției, cu ONG-urile, cu asociația judecătorilor, cu Uniunea judecătorilor, practic cu toată lumea", a spus Birchall la Digi 24.

Fiind întrebată dacă va ține cont și de părerile CSM, având în vedere avizul negativ pe care Consiliul Superior al Magistraturii l-a formulat cu privire la prevederile OUG 13/2017, Birchall a spus: "În legătură cu această ordonanță, punctul de vedere al Guvernului cred că a fost suficient de clar și este punctul de vedere care va fi susținut în Parlament, în dezbaterile care vor avea loc în perioada următoare, săptămâna viitoare, nu știu când vor fi programate aceste dezbateri în Parlamentul României".

"Această ordonanță (OUG 13 — n.r.) a fost abrogată și acesta este punctul de vedere oficial al Guvernului. În rest, îmi doresc foarte mult să ne așezăm cu calm, cu echilibru, cu transparență, cu profesionalism, folosindu-ne fiecare expertiza pe care noi o avem, astfel încât să facem o analiză și a Codurilor", a declarat ministrul interimar al Justiției.

Ea a adăugat că și în calitatea sa de "om de drept", dar și ca "orice cetățean", nu i se pare normal să se decidă de către cetățeni ce decizie a CCR este obligatorie și ce decizie nu este obligatorie. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006031 (s)