News Flash:

Vesti bune pentru politistii locali din Timisoara

2 Iunie 2015
1206 Vizualizari | 0 Comentarii
politia locala1
Sunt deja cativa ani de cand politistii locali din Timisoara incearca sa obtina si ei o norma de hrana, niste bani de care beneficiaza alti colegi de-ai lor din tara, pe cand la noi acordarea unui asemenea ”supliment” a tot fost amanata pana acum. Si asta, pentru ca se cerea mai bine de jumatate de milion de euro in plus, pe an, pentru personalul Politiei Locale. Un proiect de hotarare pe aceasta tema va fi supus la vot, marti, in plenul consiliului local.
Reprezentantii Politiei Locale Timisoara incearca inca de prin anul 2011 sa ii convinga pe alesi sa acorde o norma de hrana pentru personalul institutiei. Un astfel de proiect, care prevedea acordarea unei norme de hrana in cuantum de 720 de lei pe luna personalului, a fost respins in 2011 in plenul consiliului local.
Daca fosta conducere a Politiei Locale spunea ca agentii locali sunt indreptatiti sa primeasca acesti bani, secretarul primariei, Ioan Cojocari, nu a avizat de legalitate proiectul, motivand ca Politia Locala nu poate fi asimilata Politiei Nationale, pentru a putea beneficia de o astfel de norma de hrana, scrie tion.ro.
Intre timp s-a mai modificat legislatia, iar prin noiembrie 2014 la Primaria Timisoara a aparut un alt proiect de hotarare, care prevedea acordarea unei norme de hrana pentru personalul Politiei Locale incepand cu anul 2015, dar proiectul nu a mai ajuns in plen. Nu a fost de acord primarul Nicolae Robu…
Acel proiect prevedea ca politistii locali sa primeasca fiecare 24 de lei pe zi bani de mancare. S-a facut si un calcul la vremea respectiva: s-a calculat ca ar fi nevoie de 2,5 milioane de lei pe an pentru hrana agentilor, adica de peste 560.000 de euro.
Reprezentantii institutiei explicau ca politistii locali trebuie sa depuna un efort intens, sa isi faca meseria fie ploaie, fie vant sau canicula, se expun… „curentilor de aer”, au de-a face cu „animale periculoase” – si era dat exemplul cainilor fara stapan – si persoane „cu intentii antisociale”, sunt suprasolicitati fizic si psihic, fiind necesara si oportuna acordarea unei astfel de norme de hrana.

politiei locale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005941 (s)