Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 52    0

Primaria Timisoara ii someaza public pe proprietarii de cladiri istorice. Ce sunt obligati sa faca acestia

Proprietarii cladirilor istorice care nu intretin respectivele imobile ar putea fi amendati zilnic de primaria municipiului Timisoara, intre acestea aflandu-se cladirea Modex din Piata Victoriei si fostul Abator, detinuta de o societate membra a 'Tiriac Holding'.
'Politia a intocmit un proces verbal, astfel incat comerciantii din cladirea Modex sa refaca fatada imobilului. S-a dat ca termen de executie sfarsitul anului, pentru ca Modexul sa arate civilizat. Pot fi amendati in fiecare zi, pentru ca e zona de protectie. Sper sa nu se ajunga la situatii de acest gen, care nu sunt benefice pentru scopul final', a declarat luni viceprimarul Traian Stoia.
In ceea ce priveste cladirea fostului Abator, viceprimarul a precizat ca proprietarul nu a luat masuri de punere in siguranta, cu exceptia renovarii a trei laturi din podul imprejmuitor.
'In partea dreapta s-a facut cate ceva la acoperis si in stanga au inceput lucrarile, dar au stagnat si la sfarsitul lunii iunie ne-am inteles ca trebuie incheiata lucrarea. Am prelungit de comun acord termenul pana spre toamna; urmeaza sa trecem mai departe, la ceea ce spune legea. Luam in calcul varianta actionarii in instanta a proprietarilor pentru neindeplinirea masurii dispuse', a spus Stoia.
Anul trecut, o societate comerciala, membra a 'Tiriac Holding', a fost amendata de Primaria Timisoarei cu 8.000 de lei pentru neprotejarea cladirii cu valoare de monument istoric, care se afla in proprietatea omului de afaceri.
Firma a mai fost amendata, de asemenea, pentru nerespectarea autorizatiei de construire emisa de Primaria Municipiului Timisoara, in anul 2008, si a carei valabilitate a expirat, fara ca societatea sa solicite o alta noua. 
Abatorul Orasenesc al Timisoarei a fost construit intre anii 1904-1905, dupa planurile arhitectului Laszlo Szekely. La acea vreme, autoritatile locale i-au incredintat celui care a fost primul arhitect-sef al orasului de pe Bega proiectarea unui abator modern. Abatorul si-a incetat activitatea in 1989, iar din 1992 a fost lasat in paragina. Astazi figureaza pe Lista Monumentelor Istorice si este considerat una dintre cladirile urbane reprezentative din Timisoara. AGERPRES

Citeste si...

14 August 2014
 1286    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu