News Flash:

Rusia ar putea interzice importul de masini daca Occidentul ii impune noi sanctiuni

18 August 2014
985 Vizualizari | 0 Comentarii
Mocova ar putea consolida sanctiunile impose Occidentului prin instituirea unui embargo asupra importurilor de masini, intre altele, daca Statele Unite si Uniunea Europeana (UE) impun sanctiuni suplimentare Rusiei.
Din cauza confruntarii cu privire la Ucraina, Occidentul a impus Moscovei sanctiuni, vizand inclusiv sectoarele financiar si energetic, introducand numele a zeci de rusi apropiati presedintelui Vladimir Putin pe liste de sanctiuni, scrie ziarul de afaceri Vedomosti in editia de luni, citat de site-ul Moscow Times.
Vehiculele importate au reprezentat 27% din vanzarile de automobile in prima jumatate a lui 2014, 46% din vanzarile de camioane si 13% din cele de autobuze, potrivit Vedomosti.
Rusia, care dezminte acuzatii potrivit carora inarmeaza rebelii prorusi din estul Ucrainei, ar putea interzice partial sau in inregime importurile de masini, scrie ziarul de afaceri, citand surse. Eventualul embargo nu se va aplica, insa, productiei in Rusia a firmelor Ford, Volkswagen, Ford Renault, Toyota si Hyundai Motor Co, toate avand instalatii de productie pe teritoriul rusesc, potrivit publicatiei.
Vedomosti precizeaza ca propuneri de noi masuri i-au fost trimise deja lui Putin, dar ca inca nu s-a adoptat nicio decizie cu privire la pegatirea unor noi sanctiuni. Noi restrictii comrciale sunt posibile, in eventualitatea in care Occidentul impune noi sanctiuni Moscovei, potrivit publicatiei economice.
Rusia a impus un embargo anumitor importuri agricole din UE, Statee Unite, Australia, Canada si Norvegia.
Sursa citata de Vedomisti a mai declarat ca Guvernul rus ar putea sa introduca masuri de protectie in industriile aeronautica, a constructiei de nave si auto. Mediafax.ro

mocova
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 33 queries | Mysql time :0.033340 (s)