Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 65    0

Cum sa folosesti usturoiul ca sa fie cat mai bun pentru sanatate

Usturoiul e cel mai bune leac impotriva microbilor! Din cele mai vechi timpuri era folosit ca aliment, dar si ca medicament. Parintele istoriei, Herodot, consemneaza ca sclavilor care cladeau piramidele li se dadea usturoi, pentru a avea energie sa duca la capat munca titanica si pentru a preveni epidemiile.

Multiple efecte benefice

Este puternic antibacterian indicat in afectiuni respiratorii (bronsite cronice, rinite si gripa, emfizem pulmonar, tuse spastica sau convulsiva, astm bronsic, raguseala, guturai) si in diaree cu cauze infectioase. Previne cancerul cailor digestive. Consumat zilnic, scade tensiunea arteriala, diminueaza efortul cardiac si amelioreaza tulburarile de ritm. Efectele bune ale usturoiului se extind asupra intregului aparat vascular. Cativa catei de usturoi pe zi scad riscul de tromboza, varice si hemoroizi. Determina scaderea colesterolului din sange si previne ateroscleroza. Are si actiune antihemoragica.
Indicatii

Printre alte afectiuni la tratarea carora poate ajuta se numara si: bila lenesa sau probleme cu digestia; colite de fermentatie; balonari; pietre la rinichi; guta, reumatism si artrita; viermi intestinali (limbrici, oxiuri, tenie etc.); lipsa apetitului; astenie, slabiciune generala; candidoza bucala si a cailor respiratorii; constipatie; dezechilibre endocrine; parodontoza; afte; bataturi; candidoze vaginale; caderea parului; intepaturi de insecte; negi; rani infectate.

Contraindicatii:

arsuri gastrice si intestinale; tuse seaca sau sangvinolenta, deoarece accentueaza starea iritativa; mame care alapteaza, deoarece gustul se transmite si este posibil ca bebelusul sa ii refuze laptele.

Usturoiul, pentru uz intern si extern

Se poate consuma ca atare in mancare sau preparat ca mujdei. În hipertensiune si pentru prevenirea bolilor cardio-vasculare, se recomanda inghitirea a doitrei "catei" taiati marunt, cu un pahar de apa. Extern, se freaca zona afectata (rana, intepatura de insecte etc.) cu un catel de usturoi taiat in doua. În tratamentul oxiurazei se pot face clisme (20-30 g usturoi macerat timp de doua-trei ore intr-un litru de apa la temperatura camerei). (sursa: unica.ro)

 

Citeste si...

11 August 2014
 1756    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu