Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 68    0

Plajele de pe malul raului Timis, poluate cu bacterii

Doua dintre cele mai cautate plaje de catre timisoreni, in perioada verii, pe malul raului Timis, cele de la Sag si Albina, sunt si cele mai poluate, din cauza concentratiei crescute a bacteriilor si a microorganismelor din apa, au sustinut joi, in cadrul Colegiului prefectural, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis.
Analiza probelor de apa luate din Timis, care au fost efectuate in aceasta luna de laboratoarele Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis, indica concentratii crescute de fier, dar si de germeni si bacterii.
'Cele doua locuri de agrement sunt neautorizate igienico-sanitar. Apa raului contine concentratii crescute de fier, turbulente provocate, posibil, si din cauza ploilor. La primul control s-au depistat si germeni de salmonela, la cel de-al doilea doar E-coli. Noi nu avem in judet plaje amenajate', a declarat joi medicul Virgil Ciobanu, inspector DSP Timis.
Inspectorii sanitari vor continua recoltarile de probe din apa raului si vor cere primariilor Sag si Albina avertizarea populatiei prin inscriptionari publice, precum si interzicerea scaldatului in zona plajelor neautorizate, daca este posibil. 
'Calitatea apei infestate poate cauza aparitia de afectiuni dermatologice, conjunctivite, enterocolita, precum si alte afectiuni. Nu putem amenda populatia care se scalda, fiecare o face pe cont propriu', a adaugat Ciobanu.
Inspectorii DSP vor verifica daca recomandarile sunt aplicate, inclusiv modul in care este intretinuta zona. 
Desi sunt neautorizate igienico-sanitar, locurile naturale de scaldat raman o atractie constanta pentru localnici. In apropierea Timisoarei sunt plajele de la Albina, Cheveres, Urseni - Giroc - Sag, preferata fiind prima, pentru ca este foarte accesibila, cu maluri domoale si nisip fin. 
Pe langa pericolul igienico-sanitar, ramane si cel provocat de vartejurile de ape, care fac anual victime. Hotii de nisip incarca basculante intregi, folosindu-l in constructii, deniveland albia raului si creand capcane fatale pentru cei care se aventureaza sa traverseze apa. AGERPRES

Citeste si...

24 Iulie 2014
 1682    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu