Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 41    0

Deputatul Florin Popescu, trimis in judecata pentru conflict de interese si fals in declaratii

Florin Popescu
Deputatul Florin Popescu a fost trimis in judecata pentru conflict de interese, pentru ca, in perioada in care a fost presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, a semnat contracte de lucrari cu firma Procor, la care fusese actionar, si pentru fals in declaratiile de avere din perioada 2008-2011.
Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica l-au trimis in judecata pe deputatul Florin Aurelian Popescu pentru conflict de interese (opt acte materiale) si fals in declaratii (opt acte materiale), arata joi Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, intr-un comunicat de presa.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada august 2008 - noiembrie 2010, Florin Popescu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, a semnat sapte acte aditionale la un contract de lucrari incheiat intre consiliu si SC Procor SA, la care acesta, impreuna cu tatal si fratele sau, a fost actionar pana in 14 iulie 2008, precum si un contract de lucrari, incheiat cu aceeasi societate comerciala, realizand, in mod indirect, un folos material, atat pentru sine, cat si pentru rudele sale.
"Astfel, a asigurat disponibil banesc pentru societatea comerciala anterior mentionata, necesar, intre altele, pentru achitarea drepturilor salariale pentru tatal sau (pentru perioada august 2008 - iunie 2009), in suma de 10.383 lei si, respectiv, pentru fratele sau (pentru perioada august 2008 - mai 2010), in suma de 3.537 lei. Totodata, a asigurat achitarea chiriei datorate societatii comerciale «B.T.» SA (la care familia inculpatului era actionar majoritar), in suma de 44.859 lei/luna si, pe de alta parte, a asigurat solvabilitatea SC «P.» (Procor, n.r.) SA in vederea achitarii creditului contractat de aceasta societate de la o banca si garantat de «B.T.» SA, intre altele, cu un bilet la ordin emis de companie si avalizat de tatal sau", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei. Mediafax.ro

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu