Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 19 ore
 32    0

SCANDALOS! Parcurile di Timisoara au devenit raiul aurolacilor!

 Ce se intampla la lasatul serii prin parcurile din zona centrala a Timisoarei? Poti da peste oameni care consuma aurolac, care sunt in stare de ebrietate ori chiar… se masturbeaza, o imagine de care s-au putut ”bucura” timisorenii care au trecut miercuri seara prin Parcul Civic, langa care politistii locali aveau posturi fixe anul trecut, pentru a pazi… palmierii primarului Nicolae Robu. Primarul spune ca e „dizgratios” si chiar „infiorator” ce se intampla, dar Politia Locala nu poate tine oamenii blocati in parcuri.
Timisoara a intrat in febra festivalurilor. Amatorii de evenimente culturale sunt invitati la concerte si spectacole care mai de care in aceste zile, majoritatea in diverse spatii din zona centrala a orasului.
Unul din locurile in care se tin spectacole este Sala 2 a Teatrului National din Parcul Civic, din spatele centrului comercial Bega, de exemplu, iar un eveniment a avut loc chiar miercuri seara acolo. Timisorenii care au traversat acest parc in cursul serii – si n-au fost putini, tinand cont ca de la ora 22.00 era programat un alt spectacol in Piata Victoriei – au avut surpriza sa dea peste un individ care se masturba pe o banca… Omul isi daduse pantalonii jos si isi vedea de treaba nestingherit, avand in vedere ca in zona nu era nici urma de politist local. Si asta, desi vorbim despre un parc situat in centrul Timisoarei, langa celebrul bulevard cu palmieri. Zona unde politistii locali aveau posturi fixe anul trecut, pentru a se asigura ca nu atenteaza nimeni la arborii exotici, scrie Tion.ro.
Reprezentantii Politiei Locale spun ca agentii patruleaza si prin parcuri, in functie de „situatia operativa”, de sesizarile pe care le primesc si de efectivele de care dispun, dar posturi fixe sunt in prezent doar in Parcul Copiilor.
„Efectivele Politiei Locale Timisoara sunt repartizate in teren astfel incat sa poata acoperi zona centrala si sa cuprinda inclusiv o parte din parcuri, evident si in functie de situatia operativa si de problemele semnalate de cetateni. Momentan, in Parcul Copiilor se afla patrula permanenta. Celelalte parcuri din zona centrala sunt asigurate prin patrule moto si velo in limitele efectivelor disponibile atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii”, ne-au transmis reprezentantii Politiei Locale Timisoara.
L-am intrebat si pe primarul Nicolae Robu daca este normal ca timisorenii sa vada astfel de lucruri intr-un parc din zona centrala a orasului, mai ales ca nu este primul caz de acest gen.
Primarul a afirmat ca este „infiorator” si „dizgratios”, ne-a povestit intamplari din studentie, a concluzionat ca omul respectiv are cu certitudine o problema, lucru de care nu ne indoim, dar ca parcurile nu pot fi pazite in permanenta, pentru ca Politia Locala nu are destui oameni.
„Noi am si lansat acum o actiune de patrulare a politistilor locali prin toate cartierele orasului si vom da o atentie deosebita parcurilor. Fenomenul acesta nu este nou. Cand am fost student era un individ care facea asa ceva in Parcul Bratianu. Astia sunt bolnavi, ca un om normal nu face asa ceva. Trebuie facut ceva, sunt de acord, e infiorator. E si dizgratios sa vezi asa ceva… Politistii locali vor patrula, dar nu pot fi in fiecare secunda in parcuri, o sa le cer sa patruleze mai cu spor, pe o arie mai larga, mai ales ca au si biciclete. Nu putem sa ii tinem in pozitii fixe pentru ca sunt putini. Pe santierul de la Michelangelo trebuie sa tinem paza non-stop, se simte imediat…”, ne-a spus Robu.
In aceste conditii, timisorenilor nu le ramane decat sa evite parcurile la lasatul serii…

Citeste si...

12 Iunie 2014
 1254    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu