News Flash:

Aeroportul International Timisoara, autorizat pentru exploatare pentru trei ani

12 Iunie 2014
1410 Vizualizari | 0 Comentarii
Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara a fost autorizat pentru exploatare de catre Autoritatea Aeronautica Civila pentru trei ani, reprezentantii aerogarii spunand ca aceasta certificare, pe o perioada atat de lunga, este o premiera in Romania.
Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de reprezentantii Aeroportului International "Traian Vuia" din Timisoara, institutia a fost autorizata pentru exploatare pe o perioada de trei ani, pana in 30 mai 2017, de catre Autoritatea Aeronautica Civila din Romania (AACR), in urma unui audit exigent.
"Este printru prima data in Romania cand inspectorii AACR certifica pe o perioada atat de lunga suprafetele de miscare si echipamentele de balizaj in serviciu ale unui aeroport. Autorizarea s-a facut in urma unei evaluari stricte a conditiilor de siguranta si, in urma celor constatate, expertii au decis acordarea certificatului pe o perioada de trei ani, perioada maxima pentru care acest certificat poate fi acordat. Pana in prezent, autorizarea aeroporturilor din Romania se acorda pe un an calendaristic", se arata in comunicat.
Potrivit sursei citate, inspectorii AACR au constatat indeplinirea tuturor conditiilor de siguranta aeronautica, conform standardelor internationale. Astfel, nu exista restrictii de operare pentru aeronavele companiilor aeriene care au curse regulate pe Aeroportul din Timisoara, iar acesta este deschis operarii neregulate a oricarui tip de aeronava.
"Administratia Aeroportului International Timisoara este preocupata in permenenta de mentinerea celor mai inalte standarde in aviatie. Astfel, aeroportul timisorean este singurul din Romania care a adoptat o procedura de monitorizare a suprafetelor de miscare (pista, caile de rulare si platforma) si de stationare a aeronavelor, astfel incat in niciun moment nu se pune problema afectarii acestor suprafete. Mai mult decat atat, exista un program de intretinere permanenta a suprafetelor de miscare, iar in urma unor evaluari se poate interveni cu lucari de reparatii curente", a declarat Dan Idolu, directorul aeroportului, citat in comunicat.
Pista de decolare-aterizare are 3.500 de metri lungime si 45 de metri latime, dimensiuni care fac posibila operarea aeronavelor de orice dimensiune.
In august 2013, au fost finalizate lucrarile de asfaltare a pistei, in valoare de 11,78 milioane de lei. Pentru realizarea acestei lucrari, operatiunile aeriene au fost suspendate pentru numai sapte zile calendaristice. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0873 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029627 (s)