Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 32 minute
 14    0

La Debrecen, BMW construiește cea mai modernă uzină a sa cu forță de muncă bine pregătită

bmw debrecen


Industria auto cere din ce în ce mai mult forță de muncă bine pregătită, odată cu creÈ™terea sofisticării uzinelor È™i a automobilelor. Din această cauză, încă din octombrie 2018, BMW a semnat un parteneriat cu Universitatea din Debrecen pentru a pregăti inginerii necesari.

Potrivit ZF, Universitatea din Debrecen a început deja să pregătească inginerii care vor participa la producÈ›ia de automobile, începând cu anul 2025.


„ProducÅ£ia urmăreÅŸte piaÅ£a, iar noi în Europa continuăm să creÅŸtem, motiv pentru care uzina de la De­bre­cen este importantă pentru BMW. Am ales acel loc pentru că are infra­struc­tură, este un oraÅŸ cu o universi­tate puternică ÅŸi are de asemenea o piaţă puternică a forÅ£ei de muncă“, a spus Milan Nedeljkoviç în cadrul conferinÅ£ei BMW pentru prezentarea rezultatelor financiare pe 2022.


Oliver Zipse, preÈ™edintele Consiliului de AdministraÈ›ie al BMW AG, a declarat joi la München că pentru Debrecen constructorul va adopta o abordare agnostică È™i va construi acolo prima uzină digitală a grupului, care va fi prima din noua generaÈ›ie de uzine. Modelul acestei uzine va fi urmat È™i de cele ale BMW din Germania È™i Statele Unite. Noua unitate va fi construită în Debrecen, unde în 2019 Universitatea din Debrecen a anunÈ›at investiÈ›ii de aproximativ 90 de milioane de euro pentru a pregăti anual 400-500 de noi specialiÈ™ti în inginerie. Această unitate va fi construită după o investiÈ›ie de aproximativ un miliard de euro È™i va lansa producÈ›ia în serie a modelelor electrice Neue Klasse în 2025, la care se adaugă o investiÈ›ie de 2 miliarde de euro în producÈ›ia de baterii.

BMW Group a anunÈ›at în vara anului 2018 că va construi o uzină nouă de automobile în Ungaria, lângă oraÈ™ul Debrecen. InvestiÈ›ia va fi de un miliard de euro, iar locul de producÈ›ie va avea o capacitate de până la 150.000 de unități pe an È™i va crea peste 1.000 de locuri de muncă.

În timp ce România a ratat o serie de investiÈ›ii majore, inclusiv o investiÈ›ie a Mercedes-Benz pentru producÈ›ia de automobile, care a preferat È™i ea Ungaria, BMW Group poate atrage noi furnizori È™i angajaÈ›i din România pentru uzina de la Debrecen. În plus, Dr. çron Szekeres, BMW Manufacturing Hungary Kft, Head of HR Marketing and Recruitment, a declarat că ei doresc să atragă angajaÈ›i români care cunosc limba engleză È™i/sau maghiara.

BMW Group a îndeplinit obiectivele pentru 2022 È™i a obÈ›inut o performanță operaÈ›ională într-un mediu de afaceri dificil. Producătorul premium a crescut semnificativ EBT a companiei (23,509 miliarde de euro / 46,4%) È™i profitul net (18,582 miliarde de euro / 49,1%) față de anul precedent. Această evoluÈ›ie pozitivă poate fi atribuită preÈ›urilor îmbunătățite È™i efectelor pozitive ale mixului de produse, precum È™i consolidării complete a joint-venture-ului chinez, BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA). Vânzările de modele electrice au crescut cu 107,7% în 2022, reprezentând 9% din livrări, È™i au contribuit la scăderea valorii emisiilor de CO2 ale noului parc de automobile din UE. BMW Group îÈ™i propune să crească ponderea automobilelor electrice în livrările sale totale la 15% în acest an.

„Există două elemente esenÅ£iale pentru succesul nostru în 2022: un efort de echipă puternic ÅŸi pasionat din partea întregii noastre forÅ£e de muncă de pe mapamond – ÅŸi produse convingătoare care ne oferă răspunsul corect la un mediu dificil în mod constant“, a declarat Oliver Zipse. „Demonstrează că cei care abordează transformarea cu curaj ÅŸi consecvenţă, menÅ£inând în acelaÅŸi timp un nivel ridicat de flexibilitate, pot obÅ£ine performanÅ£e solide, chiar ÅŸi în condiÅ£ii volatile. Vom continua pe această cale BMW în viitor, pe măsură ce vom conduce compania mai departe pe drumul spre succes.“

Citeste si...

20 Decembrie 2022
 734    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu