Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 56    0

Xi Jinping da inapoi, pe fondul protestelor masive din tara: China relaxeaza restrictiile legate de Covid-19

Xi Jinping

China a anuntat miercuri o relaxare generala a normelor sanitare impotriva Covid, astfel ca va fi permis ca unele cazuri pozitive sa intre in carantina la domiciliu si se renunta, pe de alta parte, la utilizarea pe scara larga a testelor PCR, informeaza AFP, relateaza News.ro.

Potrivit noilor directive anuntate de Comisia Nationala de Sanatate - care actioneaza in calitate de minister - "persoanele infectate asimptomatice si cazurile usoare pot fi izolate la domiciliu", iar tara va "reduce in continuare domeniul de aplicare si frecventa testelor cu acid nucleic".

Timp de aproape trei ani, China a gestionat Covid-19 ca pe o boala periculoasa, la egalitate cu ciuma bubonica si holera, dar incepand de saptamana trecuta, oficialii au recunoscut capacitatea redusa a noului coronavirus de a provoca boli grave, in timp ce expertii chinezi au sugerat ca acesta nu este mai mortal decat gripa sezoniera.

Relaxarea restrictiilor vine, de asemenea, pe fondul unor proteste fara precedent ale populatiei, dar si al scaderii economiei.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu