Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 63    0

Hackerii chinezi au furat zeci de milioane de dolari din fondurile de ajutor pentru Covid-19 din SUA

Hackerii

Hackerii chinezi au furat zeci de milioane de dolari din fondurile de ajutor pentru Covid-19 din SUA, incepand din 2020, a anuntat luni Secret Service, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Secret Service a refuzat sa ofere detalii suplimentare, dar a confirmat un articol al NBC News care spune ca echipa chineza de hacking care ar fi responsabila este cunoscuta in comunitatea de cercetare in domeniul securitatii ca APT41 sau Winnti.

Potrivit expertilor, APT41 este un grup prolific de criminali cibernetici care a realizat o combinatie de intruziuni cibernetice sustinute de guvern si accesari ale datelor ,motivate financiar.

Mai multi membri ai grupului de hacking au fost inculpati in 2019 si 2020 de Departamentul de Justitie al SUA pentru spionarea a peste 100 de companii, inclusiv companii de dezvoltare de software, furnizori de telecomunicatii, firme de social media si dezvoltatori de jocuri video.

”Din pacate, Partidul Comunist Chinez a ales o cale diferita, de a face China sigura pentru infractorii cibernetici, atata timp cat ataca computerele din afara Chinei si fura proprietatea intelectuala utila Chinei”, a declarat la acea vreme fostul procuror general adjunct Jeffrey Rosen.

Ambasada Chinei la Washington nu a raspuns imediat unei solicitari de comentarii.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu