Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 66    0

Vrei să te bucuri de un sistem imunitar puternic? Iată ce poți face pentru asta

sistem imunitar puternic

Vrei să te bucuri de o imunitate mai puternică? Vrei să fii mai sănătos? Măcar să încerci cât depinde de tine să te îngrijești de sănătatea ta? Este ușor să faci acest lucru. Să respecți câteva reguli ce te ajută să menții sănătatea organismului și a psihicului tău. 

Cum poți să ții la distanță bacteriile, virușii, toxinele? Cum poți ajuta sistemul tău imunitar să lupte împotriva acestor agenți patogeni care pot afecta sănătatea, atât de importantă pentru ca tu să te bucuri de o viață cât mai frumoasă.

Noi, oamenii, ne naștem cu o imunitate naturală, dar pe parcursul vieții acest lucru se poate schimba din cauza multor factori, precum alimentația inadecvată, existența unor vicii etc.

Cum poți ajuta sistemul imunitar să fie mai puternic? Să lupte împotriva acțiunii diferitelor bacterii, viruși, paraziți? Iată câteva metode ușoare prin care poți face asta.

1. Asigură-te că dormi între 7-8 ore pe noapte, pentru ca procesele din organism să se refacă și să poată lupta împotriva acțiunii virușilor, bacteriilor.

2. Îți amintești când familia ne spunea de câteva ori pe zi ‘’spală-te pe mâini’’? Uneori, nu respectăm această regulă atât de importantă. Nespălarea frecventă a mâinilor favorizează pătrunderea în organism a bacteriilor, virușilor și a altor astfel de ‘’dușmani’’. 

 Asigură-te că respecți regulile minime de igienă. Spală-ți mâinile după fiecare utilizare a toaletei, înainte de masă, la intrarea în casă etc. Frecarea mâinilor timp de câteva zeci de secunde reduce îmbolnăvirea cauzată de bacterii sau viruși. Nu uita un detaliu important. Spală și interiorul unghiilor. Este locul în care se acumulează praf, impurități etc.

3. Dacă te afli într-o mulțime, iar distanța între oameni este mică, poartă mască. 

Dacă strănuți sau tușești, acoperă gura cu un șervețel sau o batistă. Dacă, de exemplu, tu ești răcit, de ce să-i îmbolnăvești și pe alții? Poate organismul lor nu poate lupta la fel de bine cu virușii, precum al tău.

4. Efectuează analizele medicale în mod regulat, pentru că în acest mod previi îmbolnăvirea sau agravarea stării tale de sănătate. De asemenea, primești sfaturi de la specialiști, despre cum poți preveni eventualele îmbolnăviri. Programează-te la un consult la clinica medicala la preturi bune in Timisoara sau pentru orice alte întrebări pe care le ai vis-a-vis de starea ta de sănătate. 

5. Nu uita să te hidratezi, consumând 2 litri de apă pe zi. 

6. Consumă cât mai multe legume și fructe. Legumele trebuie să fie diversificate din punct de vedere al culorilor. Fitonutrienții se găsesc în culoarea legumelor.

7. Nu fuma. Începe prin a reduce progresiv numărul țigărilor, până la eliminarea acestora din viața ta. 

8. Menține o greutate normală. Riscul bolilor cardiovasculare, al diabetului, dar și al altor afecțiuni, este cu mult mai mare în cazul persoanelor cu un surplus uriaș de kilograme.

9. Evită cât poți de mult stresul. Pe termen lung, sistemul imunitar slăbește din cauza secreției de cortizol, ceea ce ne expune îmbolnăvirilor. 

10. Mișcarea, atât de importantă pentru sănătatea organismului tău, dar și a psihicului. Dacă deja faci exerciții fizice, știi cât de bine te simți după. Dacă nu, încearcă și vei resimți efectul la nivel fizic, dar și al reducerii sentimentului de tristețe sau anxietate. 

11. Consumă alimente preparate corect. Evită prăjelile. Sunt foarte dăunătoare organismului tău. 

12. Redu consumul de zahăr. Zahărul face ravagii asupra sănătății. Dar, probabil că știi acest lucru. 

Poate că deja respecți aceste reguli ușoare care te ajută să te menții sănătos. Să te poți bucura de un sistem imunitar puternic. Dar dacă nu, nu este niciodată târziu să începi. 

Sursă foto: pexels

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu