Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 20 ore
 42    0

Cinci oferte depuse pentru reabilitarea Liceului Pedagogic „Carmen Sylva”

liceul pedagogic

 
Astazi au fost deschise ofertele pentru licitatia lansata de Primaria Municipiului Timisoara pentru „Reabilitare fatade, acoperis si tamplarie la Liceul Pedagogic Carmen Sylva”. Licitatia a fost reluata dupa reactulizarea valorii totale a devizului investitiei, in functie de preturile in crestere din domeniul constructiilor. Din 7 inscrieri initiale la anuntul de licitatie, 5 firme au depus oferte pentru la licitatia lansata de Primaria Municipiului Timisoara pentru lucrarile de executie aferente proiectului.
 
Cladirea este monument istoric si, ca urmare, se va urmari tratarea cu deosebita atentie a detaliilor arhitecturale. Lucrarile vizeaza reabilitarea peretilor exteriori in mod unitar, hidroizolarea si termoizolarea fatadei, cu materiale adaptate substantei construite istorice, iar tamplaria exterioara va fi restaurata folosind acelasi tip de material ca si cel existent.
 
Pentru siguranta elevilor, structura de lemn a acoperisului va fi ignifugata. Se va interveni si asupra structurii cladirii acolo unde este necesar.
 
Edificata in anul 1903, cladirea liceului nu este conforma, in acest moment, cerintelor de eficienta energetica. Reabilitarea termica a fatadelor si a acoperisului va avea ca efect economii operationale de aproximativ 390.000 lei in fiecare an. Astfel, costurile investitiei vor fi acoperite in 15 ani, asa cum rezulta din concluziile documentatiei aferente lucrarilor. Calculele au la baza costurile pentru energie, raportate la anul 2020.
 
Cele 5 oferte vor intra in evaluare pentru selectarea firmei executante a lucrarilor.Valoarea estimata pentru contractul de executie este de 6.488.745,13 lei (TVA inclus), reactualizata conform preturilor actuale din piata constructiilor si aprobata de Consiliul Local al Municipiului Timisoara. Durata de executie a lucrarilor va fi de 12 luni din momentul semnarii contractului.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu