Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 20 ore
 63    0

Grecia renunta la masuri odata cu venirea valului de turisti. Totusi, exista si anumite exceptii

Grecia

Purtarea mastii este suspendata in Grecia in spatii inchise incepand de miercuri pentru cel putin trei luni, relateaza Ekathimerini si Agerpres.


Cu exceptia transportului urban - metrou, tramvai, autobuz -, a caselor de batrani si spitalelor, purtarea mastii pentru protectie impotriva COVID-19 nu mai este obligatorie in magazine, banci sau servicii publice.

In scoli, elevii trebuie sa poarte masti numai in timpul examenelor de sfarsit de an. Pentru ambarcatiuni, pana acum nu s-a luat o decizie specifica, insa autoritatile recomanda purtarea mastii cand este prea multa lume.

La mijlocul lunii mai, ministrul sanatatii, Thanos Plevris, a anuntat suspendarea masurilor de stopare a pandemiei de coronavirus in vederea deschiderii sezonului turistic, dar mai ales din cauza „datelor epidemiologice si recomandarilor expertilor”.

Ministrul a indicat insa ca toate masurile de stopare a pandemiei ar trebui reexaminate la 1 septembrie, dupa sezonul estival.


Cate cazuri de COVID-19 mai inregistreaza Grecia

In ultimele saptamani, numarul deceselor si cazurilor de infectie cu variante ale COVID-19 in Grecia au scazut treptat: marti, tara a inregistrat 5.080 de infectii, in timp ce numarul total de persoane infectate de la debutul pandemiei in februarie 2020 s-a ridicat la 3.453.229.

Cu 10,7 milioane de locuitori, Grecia a inregistrat pana acum in jur de 29.800 de decese. Peste o duzina de decese sunt inca inregistrate zilnic.

Pentru a opri pandemia, guvernul conservator grec a impus timp de doi ani masuri stricte, de la izolare pana la vaccinarea obligatorie a varstnicilor, pentru a evita colapsul serviciilor spitalicesti in mod traditional slabe.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu