Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 20 ore
 53    0

Primaria Timisoara cauta solutii pentru cosirea ambroziei. Momentan, nu se poate interveni pe terenurile private

ambrozie

Primaria Timisoara nu poate interveni pe terenurile private sa coseasca ambrozia. Care ar fi solutia in viitor

Alergiile provocate de ambrozie continua sa fie o problema pentru timisoreni si pentru cei care locuiesc in comunele periurbane. 

Viceprimarul Ruben Latcau a declarat la emisiunea matinala de la Radio Timisoara ca toate contractele pentru spatii verzi nu sunt in avantajul cetatenilor. Edilul a mai precizat ca Timisoara a fost impartita in patru zone de care se ocupa trei firme diferite, iar o parte dintre activitati se suprapun cu cele ale firmelor de salubrizare. Fiind multe contracte, raman zone neglijate, a fost de parere viceprimarul. 

„Din pacate avem foarte multe terenuri private, mai ales la marginea orasului, in zona Procopiu-Tristan Tzara (la limita cu Dumbravita) din nordul orasului, dincolo de Dechatlon, care nu sunt intretinute. Singura reactie pe care putem s-o avem e sa amendam proprietarul terenului, ca nu-si intretine suprafata. Din pacate, nu putem sa intervenim pe terenurile private, aici este o problema legislativa, ideal ar fi sa putem sa intervenim si ulterior sa imputam costul interventiei. Nu avem din pacate aceasta posibilitate”, a spus Ruben Latcau la postul de radio. 

Nu doar terenurile din nordul Timisoarei sunt pline cu aceasta planta alergena, ci si unele din Mosnita, Giroc ori Sacalaz. Ruben Latcau a mai precizat ca este nevoie de o abordare integrata pentru starpirea ambroziei si ca vicepresedintele CJT, Cristian Mos, lucreaza la o propunere in acest sens la nivel de zona metropolitana. Latcau a mai spus ca ambrozia este cosita periodic de pe domeniul public, mai ales in urma sesizarilor primite de la timisoreni.  

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu