Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 14 ore
 51    0

Membrii Consiliului de Administratie al Colterm Timisoara au demisionat

colterm cet pod sagului

S-a lasat cu demisii in bloc in sedinta AGA COLTERM, ce a avut loc joi dupa amiaza. La inceputul intrunirii, presedintele de sedinta, Dan Diaconu, a anuntat ca aproape toti membrii Consiliului de Administratie al COLTERM si-au inaintat demisia.

Este vorba despre Andrei Cotețiu, Oana Raluca Șandru, Romeo Petru Ursu, Emilian Valea, Florin Răvășilă, Lucian Blaga și Emil Șerpe.

In aceste conditii, grupul de consilieri din partea USR PLUS a propus numirea unui CA interimar, care a si primit voturile necesare pentru a fi investit. Noii membri ai Consiliului de Administratie interimar al COLTERM sunt:

Mîțu Cristian – Administrator, consultant în domeniul energiilor din surse regenerabile
Jude Alexandru – Director General, Hidrotim SA
Ciprian Șorândău – Conf. univ. – Decan Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică
Irina Dumitrescu – Economist, auditor
Andrei Pelin – Conf. univ. – FEAA, Universitatea de Vest
Ioan Dobosi – Director executiv, Demark Construct
Marian Mocanu – Decan Facultatea de Transporturi

Noul Consiliu de Administatie a fost votat cu 16 voturi pentru (PSD si USRPLUS) si 2 abtineri (PNL).

Demisiile membrilor Consiliului de Administratie vin in plin scandal legat de licitatia pentru contractul de consultanta pentru concordatul COLTERM, la Timisoara, de aproape 300.000 de euro.

Patru firme ramasesera in cursa pentru adjudecarea contractului de consultanta care sa pregateasca strategia pentru procedura concordatului preventiv, in care primarul Dominic Fritz isi pune nadejdea ca va salva de la insolventa compania de termoficare a orasului.

La CNSC, Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor, insa au fost depuse inca de dinainte de acest moment 2 contestatii ce reclama faptul ca licitatia ar fi fost una ‘cu dedicatie’, dar si ca unele prevederi din documentatie ar fi ilegale. Aceasta intrucat printre criteriile de selectie se afla si acela ca firmele sa fi dus la bun sfarsit macar doua proiecte de restructurare , intre care cel putin un concordat pentru o valoare minimă a pasivului de 250 de milioane de lei. Or, este stiut faptul ca sunt foarte putine astfel de proceduri desavarsite in Romania de-a lungul timpului.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu