Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 66    0

Ruben Lațcău, noul viceprimar al Timișoarei

Ruben La c u

Propunerea lui Dominic Fritz pentru funcția de viceprimar a trecut de votul consiliului local. Ruben Lațcău este, oficial, noul viceprimar al Timișoarei, după ce a fost votat de 23 de consilieri din 25 prezenți. Liberalii și-au propus și ei viceprimarul, pe Cosmin Tabără, dar n-a fost să fie, deocamdată. UPDATE. Ruben Lațcău: Preponderent, mă voi ocupa de dezvoltarea urbană

Prima ședință de consiliu local a avut loc luni, în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Au depus jurământul cei doi aleși ale căror mandate au fost validate recent, Radu Țoancă (PSD) și Cosmin Tabără (PNL). S-a stabilit, de asemenea, ca Ruben Lațcău să fie președintele ședințelor de consiliu până la sfârșitul lunii ianuarie 2021. Prezenți au fost 25 de consilieri locali, cu excepția lui Sebasian Răducanu de la PSD și a lui Adrian Lulciuc de la PNL, amândoi aflați în izolare din cauza coronavirusului.

Deși liberalii au vrut ca cei doi viceprimari să se voteze pe un singur buletin de vot și s-au purtat discuții despre regulamentul CLT versus noul Cod Administrativ, aleșii au decis să fie împărțite două buletine de vot: unul pentru Ruben Lațcău, altul pentru Cosmin Tabără. Au fost întrebări și despre voturile pe care ar fi vrut să le dea cei doi aleși absenți, iar secretarul primăriei, Caius Șuli, și-a amintit legislația.

„Se poate vota numai fizic sau online. Nu s-a gândit nimeni la o astfel de situație. Cei doi colegi sunt absenți și, deci, nu pot vota”, a explicat acesta.

Din comisia de numărare a voturilor au făcut parte Dan Reșitnec și Ovidiu Merean (USR PLUS), Raul Ambruș (PNL), Andra Lăpădatu (PSD) și Marius Craina (Pro România). Înainte de vot, fostul viceprimar al Timișoarei, Dan Diaconu (PNL) a ținut să spună că, „în numele stabilității pe care ați cerut-o, vom vota și pentru Ruben Lațcău, și pentru Cosmin Tabără, așteptând de la toate grupurile politice același răspuns”.

Nu toți aleșii au votat însă. Marius Craina și Roxana Iliescu, ambii de la Pro România, au dat buletinele de vot secretarului, alegând să nu își exprime opțiunea nici pentru Lațcău, nici pentru Tabără.

Rezultatele au fost clare: Ruben Lațcău (USR PLUS) a adunat 23 de voturi pentru, adică toate din cele exprimate, iar Cosmin Tabără (PNL) a avut doar opt voturi pentru, două împotrivă și 13 abțineri. A fost votat doar de colegii de partid, în timp ce consilierii USR PLUS s-au abținut, iar reprezentanții PSD au votat „împotrivă”.

Citeste si...

16 Noiembrie 2020
 457    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu