Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 21 ore
 53    0

Procuroarea care ii dadea lui Boldea informatii din dosare DNA, exclusa definitiv din magistratura

Mihaela Aghenitei
Mihaela Aghenitei, procurorul ii dadea fostului deputat Mihail Boldea informatii confidentiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galati, a fost exclusa definitiv din magistratura, in urma unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Sentinta a fost data de Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce fostul procuror a contestat o decizie a Inspectiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, privind excluderea sa din magistratura.
In 3 septembrie 2013, Sectia pentru procurori a CSM a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva Mihaelei Aghenitei, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, si a aplicat sanctiunea disciplinara constand in excluderea din magistratura. Masura a fost contestata de Mihaela Aghenitei la instanta suprema, care a dat, in final, castig de cauza Inspectiei Judiciare.
Sanctiunea a fost aplicata procuroarei Aghenitei pe fondul abaterilor disciplinare savarsite, printre care se numara si "manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei", si "nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa".
 Mediafax.ro

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu