Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 1 ora
 23    0

Alimentele pot avea un gust diferit dupa o ceasca de cafea

cafea

Alimentele pot avea un gust diferit dupa o ceasca de cafea, sustin oamenii de stiinta. Potrivit unui nou studiu publicat in „Journal of Food Science”, cofeina poate afecta capacitatea receptorilor de gust de a simti ingrediente cum ar fi zaharul, relateaza Rador.

Cercetatorii americani au efectuat un experiment cu participanti impartiti in doua grupuri. Primul grup a primit cafea decofeinizata, iar al doilea, cafea cu cofeina. Cei care beau des cafea au sustinut ca zaharul li s-a parut mai putin dulce, imediat ce au consumat aceasta bautura. De asemenea, studiul a constatat ca efectul cafelei fara cofeina este aproape similar cu cel asupra unei persoane care bea cafea cu cofeina. Cercetatorii cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca mintea noastra asteapta in mod conditionat un anumit rezultat dupa ce se consuma aceasta bautura.

Citeste si...

10 Septembrie 2018
 976    0
10 Septembrie 2018
 1110    0
10 Septembrie 2018
 1747    0
10 Septembrie 2018
 1098    0
9 Septembrie 2018
 1031    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu