Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 15 ore
 43    0

Asocierea lui Daea intre sacrificarile porcilor din cauza pestei si Holocaust, declarata "caz inchis" de catre reprezentantul Israelului in Romania

petre daea 7331329 petre daea mediafax foto octav ganea

Ambasadorul Israelului in Romania, Tamar Samash, a declarat, joi la Iasi, referitor la comparatia facuta de Petre Daea intre victimele Holocaustului si porcii incinerati din cauza pestei porcine africane, ca ministrul Agriculturii "ne-a rugat sa intelegem, iar cazul este inchis".
"Cred ca utilizarea cuvantului Holocaust, in general, si Auschwitz, in particular, este dezastruoasa, pentru ca minimalizeaza atrocitatile Holocaustului. Pot intelege aceasta scapare a ministrului, care a incercat sa exprime ceva oribil despre ce se intampla, dar nu trebuia sa foloseasca aceasta metafora. Ne-a rugat sa intelegem, iar cazul este inchis", a declarat, Tamar Samash, ambasadoarea Israelului la Bucuresti, joi la Iasi.

Pe 24 iulie, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a facut o comparatie intre victimele Holocaustului si porcii incinerati, in ultima perioda, din fermele romanesti din cauza pestei porcine.

"Trebuie sa sacrificam, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod si avem o veste proasta, ca virusul ar fi si in alt complex-care inseamna 17.000-18.000 de capete. (...) Nu exista antidot, nu exista vaccin, nu exista medicamente ca sa usureze boala. Singura metoda este sacrificarea. Porcii acestia toti se incinereaza (...), e o munca extraordinara, acolo este ca la Auschwitz, domnule. Ganditi-va ca acolo sunt efective de porci care pleaca de aici, se asomeaza, trec dincolo in partea cealalta si se pun pe foc. Altii se izoleaza. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistentei psihice, ca sa stai cu 2-3000 de porci pe zi sa ii omori, se afla in fata unei situatii greu de explicat, dar mai ales greu de tinut", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.
Pe 26 iulie, Petre Daea a declarat ca nu a vrut sa jigneasca pe nimeni, ci sa descrie durerea sufleteasca a fermierilor.

In aceeasi zi, a reactionat si ambasada Israelului la Bucuresti, reprezentantii ambasadei spunand ca sunt consternati si dezamagiti de faptul ca acesta a comparat efectele Holocaustului si cele ale pestei porcine.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca declaratia ministrului Petre Daea privind comparatie intre victimele Holocaustului si porcii incinerati din cauza pestei porcine, reprezinta „o gafa” si i-a atras atentia sa fie mai atent si sa nu mai foloseasca asocieri care pot jigni profund.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat, dupa afirmatiile ministrului Petre Daea, care a comparat incinerea porcilor cu procesul de la Auschwitz, iar presedintele CNCD a declarat pentru MEDIAFAX ca „in 10 zile va avea loc audirerea domnului ministru”.

Citeste si...

8 August 2018
 798    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu