Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 16 ore
 37    0

De ce nitritii si nitratii sunt cauze importante ale cancerelor de colon?

cancer la colon 727x409

Este deosebit de important sa se adopte un control riguros al cantitatii de hrana zilnica si o conduita alimentara protectiva inca din anii tineretii. Este gresita ideea ca numai la batranete trebuie sa ne hranim corect. Prin abuzurile alimentare din timpul tineretii si al maturitatii este posibila achizitionarea cancerului, mai intai la organele componente ale aparatului digestiv (esofag, stomac, intestine, rect). S-a constat ca 50% din cancerele de colon sunt legate de supraalimentatie si exces ponderal.

Un pericol actual este si ingerarea, concomitent cu hrana, a unor substante cancerigene cum ar fi nitritii proveniti din nitratii ingrasamintelor chimice azotate. La nivelul stomacului, duodenului si intestinului subtire, nitritii se combina cu amine alimentare formand nitrozamine, compusi foarte puternic cancerigeni. Aceleasi efecte negative prezinta si unele pesticide folosite in agricultura (erbicide, fungicide, insecticide), preluate din exterior odata cu alimentele si transformate enzimatic la nivelul stomacului in substante cancerigene, cu extindere in colon, stomac si ficat.

Citeste si...

7 August 2018
 1185    0
7 August 2018
 1061    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu