Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 54    0

Ce se intampla daca te machiezi prea mult

machiaj

Cum stii daca te machiezi prea mult? Si cat de important este acest lucru? Poate fi subiectiv raspunsul, insa problemele care apar daca te machiezi prea mult sunt destul de deranjante. Iata despre ce este vorba!

1. Ti se infunda porii

Machiajul ne acopera porii, asa ca este si mai dificil ca porii sa respire atunci cand folosesti prea mult machiaj. Iar atunci cand porii de pe fata sunt acoperiti, este prezent riscul aparitiei iritatiilor de piele si acneei. Porii infundati si pielea iritata reprezinta cel mai probabil rezultat al machiajului excesiv conform specialistilor. Multe dintre ingredientele regasite in produsele de machiaj, de la ingredientele naturale precum uleiul de cocos la siliconi sintetici, infunda porii. Aceste componente raman prinse in pori, impreuna cu murdaria si bacteriile, cauzand si aparitia punctelor negre si cosurilor. Daca te machiezi mai mult, asigura-te ca iti speli bine fata in fiecare seara.

2. Apare riscul unei infectii

Fata nu este singurul lucru pe care ar trebui sa il cureti. Cat de curate sunt instrumentele pe care le folosesti pentru machiaj? Acestea pot incepe sa creasca bacterii dupa o singura utilizare. Periutele de rimel sunt deosebit de vulnerabile atunci cand vine vorba de dezvoltarea bacteriilor daunatoare. Pentru a preveni acest lucru, asigura-te ca arunci toate produsele vechi, ca nu imparti niciodata produsele tale de machiaj cu alte persoane si ca iti cureti instrumentele cu care aplici machiajul.

3. Sunt accentuate ridurile

Cu cat ne atingem mai mult pielea si aplicam machiaj, cu atat mai mult crestem riscul aparitiei ridurilor. Frecarea pielii delicate din jurul ochilor determina pierderea elasticitatii pleoapelor si aparitiei ridurilor. Deci, pe masura ce pui tot mai mult machiaj, pielea delicata din jurul ochilor este trasa, conducand la mai multe riduri. Pielea din acea zona este mult mai fina decat restul fetei, iar machiajul si miscarile folosite pentru a aplica machiajul pot afecta productia de colagen si sparge capilarele.

4. Pot aparea efecte secundare

Multe persoane sunt preocupate de curatarea dietelor si de inlocuirea produselor alimentare traditionale cu cele organice, dar ce parere ai despre produsele de machiaj? In functie de produsele pe care le folosesti, expui pielea si corpul tau la toxine in fiecare dimineata. Cu cat folosesti mai mult machiaj, cu atat mai multe toxine introduci in corp. Incearca sa citesti etichetele produselor pe care le cumperi si eventual sa eviti anumite ingrediente la care esti alergica sau care stii ca nu interactioneaza bine cu organismul tau. 

 

Citeste si...

5 August 2018
 832    0
4 August 2018
 812    0
4 August 2018
 796    0
4 August 2018
 790    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu