Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 41    0

Pentru cine e foarte periculoasa canicula

canicula 2

Daca oamenii sanatosi care respecta aceste recomandari nu vor fi in pericol, nu acelasi lucru se poate spune despre extremele de varsta. Astfel, copiii (de la nou nascuti pana la varsta de 5-7 ani) se deshidrateaza usor. Batranii cu boli neurologice, cum ar fi dementele, nu mai au senzatia de sete, asa ca cei din jur ar trebui sa se asigure ca acestia primesc suficienta apa.

Cei care sufera cel mai mult din cauza caniculei (dar si a umiditatii) sunt hipertensivii, cardiacii si cei cu boli de plamani. Afectiunile acestora se pot agrava in perioadele de canicula. In plus, poate creste si riscul de pusee hipertensive, accidente vasculare cerebrale, iar insuficienta cardiaca poate fi de asemeni agravata.

Cei mai norocosi dintre noi nu am resimtit niciodata extrem efectele caniculei. Asta nu inseamna insa ca nu ar trebui sa stim care sunt semnele ca organismul sufera, sa stim cand situatia e cu adevarat critica si, poate, ar trebui sa chemam ambulanta.

Potrivit medicului, atunci cand vedem ca o persoana este un pic ametita, are dureri de cap, senzatie de lesin, tot ce putem face este sa o ducem la umbra si sa ii dam sa bea apa. In cazul in care simptomele sunt mai grave (de exemplu: lesin, persoana nu raspunde la stimuli verbali, nu respira, nu are puls), atunci trebuie sa chemam urgent ambulanta.

 

Citeste si...

4 August 2018
 719    0
3 August 2018
 757    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu