Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

3 Mai 2024
 87    0

Ce efect are berea consumata moderat?

bere

Studiul s-a derulat pe o perioada de 2 luni. Consumul moderat de bere poate stimula puterea antioxidanta a organismului si nu influenteaza greutatea corporala, profilul lipidic si nivelul transaminazelor serice, potrivit unui nou studiu.

Studiul intitulat ”Influenta consumului moderat de bere asupra unor markeri ai stresului oxidativ" este realizat de catre Julien Cherfan, Masterand la Universitatea de Medicina si Farmacie ”Iuliu-Hatieganu” din Cluj-Napoca, noteaza csid.ro.

Potrivit cercetarii efectuate de Julien Cherfan,”unele dintre efectele sanogenetice ale berii s-ar datora compusilor antioxidanti (fenolici). Dupa absorbtie, fenolii (ex: acidul vanilic, cafeic, siringic) prezenti in mod natural in bere datorita ingredienteler sale – hamei si cereale -, sunt capabili sa contribuie la marirea capacitatii antioxidante a plasmei. Una dintre caracteristicile fenolilor este aceea ca sunt greu solubili in apa, dar foarte solubili in alcoolul pe care berea il contine, influentandu-se astfel absorbtia acestora in organism”.

”Fiind fabricata exclusiv din apa, hamei si cereale, berea, consumata moderat, poate furmiza, printre altele, substante valoroase precum compusii fenolici care intervin in prevenirea sau intarzierea proceselor oxidative. Antioxidantii sunt molecule care au capacitatea de a ajuta organismul uman sa lupte cu radicalii liberi (molecule daunatoare), ce pot avea ca efect declansarea mai multor afectiuni grave precum: disfunctia endoteliala, cardiopatia ischemica si bolile neurodegenerative”, puncteaza si dr. Corina Aurelia Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Studiul s-a derulat pe o perioada de 2 luni, pe un esantion de 21 de persoane, 11 barbati si 10 femei, cu varsta peste 18 ani. Grupul de studiu a consumat zilnic, la cina, pe intreaga perioada a studiului, o cantitate moderata de bere: 330 ml in cazul femeilor si 660 ml in cazul barbatilor.

Dupa incheierea celor 2 luni de consum zilnic moderat de bere, voluntarii au fost cantariti si masurati si s-au prelevat probe de sange pentru o evaluare comparativa a parametrilor de interes pentru studiul stresului oxidativ, indicelui de masa corporala (IMC), HDL - colesterolului, LDL - colesterolului, colesterolului total, trigliceridelor si transaminazelor.

Citeste si...

4 August 2018
 725    0
3 August 2018
 764    0

Comentarii

oomepicoj  | #52913
+ Adauga Comentariu