Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 76    0

Cat e de indicat sa faci plaja topless in plina canicula

1 Mamaia96

Femeile au decis sa renunte sa mai poarte sutien la plaja in anii '60. Sa faci plaja topless era pe atunci modul in care iti exprimai emanciparea, sentimentul de libertate. De atunci, tendintele s-au schimbat, iar femeile au devenit tot mai sceptice in privinta acestui fapt , iar asta dupa ce tot mai multe informatii cu privire la posibilele riscuri pentru sanatate au inceput sa circule.

in prezent, in jur de 2 % dintre femeile intervievate  intr-un sondaj sustin ca au facut macar o data in viata plaja topless.

“Expunerea excesiva la soare, mai ales atunci cand se intampla  la ore nepotrivite si fara protectie, poate avea consecinte grave asupra sanatatii. Arsurile solare pot contribui la dezvoltarea unui melanom , o tumora  maligna a celulelor care formeaza melanocite.  Femeile care stau la plaja  fara a purta sutien prezinta un risc mai mare de a dezvolta un melanom la nivelul tegumentului care acopera glandele mamare.  Arsurile solare pot provoca  o deteriorare  a tesuturilor delicate ale glandei mamare si un dezechilibru hormonal "estrogen-progesteron" la acest nivel , crescand astfel riscul aparitiei unor  modificari maligne si a unui cancer de san’’ , precizeaza dermatologul Proca Ancuta pentru Gandul.

Daca totusi doriti cu orice pret sa va bronzati si la nivelul sanilor, ar trebui sa respectati  cu strictete urmatoarele reguli pentru a minimiza riscurile :

1. “Folositi un produs cu factor de protectie solara SPF 50 si nu uitati sa il aplicati la fiecare doua - trei ore si de fiecare data dupa intrati in apa. Fiti atenti la sfarcuri ,deoarece acestea sunt o parte erogena extrem de sensibila a corpului  si are nevoie de o protectie ridicata .  2. Asigurati-va o alimentatie bogata in antioxidanti (ceai alb, nuci, ciocolata neagra, legume si fructe proaspete). 

3. Perioada de expunere a sanilor nu trebuie sa depaseasca 30 de minute .

4. Se recomanda statul la soare dimineata, inainte de ora 12 , si dupa ora 16 dupa-amiaza.  Statul la plaja intre orele 12-16  nu este recomandat din cauza radiatiei solare crescute. Femeile sunt sfatuite sa ramana la umbra in acest interval de ore  si sa bea multa apa”, adauga dermatologul Proca Ancuta.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu