Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 52    0

De ce cafeaua la filtru este mai sanatoasa decat cea la ibric

caf

Cafeaua preparata la filtru este mai sanatoasa decat cea pregatita laibric, evidentiaza Consiliul olandez pentru sanatate intr-o noua directiva care vizeaza o alimentatie sanatoasa. In aceasta directiva, Consiliul olandez pentru sanatate trece in revista modurile de pregatire a cafelei, subliniindu-le pe cele recomandabile.

Boabele de cafea contin diterpene, substante organice din care principalele sunt cafestolul si kahweolul. Unele studii au aratat ca aceste substante duc la cresterea usoara a colesterolului rau (LDL) din sange. Pregatirea cafelei cu un filtru de hartie retine aceste elemente, bautura ramanand aproape fara ele, relateaza passionsante.be.

In cafetiera cu filtru de hartie sau in aparatele cu capsule, cafestolul si kahweolul dispar aproape complet, asa incat efectul asupra colesterolului este nesemnificativ. Acelasi lucru este valabil si in cazul cafelei solubile (ness) sau a celei obtinute din concentrat lichid (la automatele de cafea).

Cum sa bei corect cafeaua ca sa faca minuni pentru creier

Cafetiera cu filtru metalic, precum si cafeaua greceasca sau turceasca (la ibric) nu elimina cafestolul si kahweolul, prin urmare un consum ridicat (de peste cinci cesti pe zi) poate avea un oarecare impact - limitat totusi - asupra nivelului de colesterol rau.

Cafeaua espresso nu pune niciun fel de problema. Apa sub presiune ridicata trece rapid prin cafeaua macinata marunt, cu care intra in contact foarte putin timp. Ca sa se constate o eventuala influenta asupra colesterolului ar fi nevoie de o cantitate mare.

 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu