Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 54    0

7 retete Fast Food ...BIO

food 1

Moda fast-food pare sa fi fost îmbratisata cu multa bucurie de tara noastra, în ciuda tuturor avertizarilor... Cartofii prajiti, aripioarele picante, sendvisurile bogate în calorii, toate par extrem de apetisante. Cu cat contin mai multe grasimi saturate si zahar cu atat par sa fie mai tentante aceste alimente... Cine mai sta sa se gandeasca la sanatate cand are în fata un cheeseburger aburind, nu-i asa?

Dar daca vrei totusi sa-ti schimbi modul de viata si sa nu-ti mai bombardezi constat organismul cu substante toxice, atunci vei fi bucuros sa afli ca exista numeroase alternative interesante la preparatele fast-food. Iar acestea nu se rezuma doar la salate simple, lipsite de orice gust. Dimpotriva sunt super delicioase! Uite cateva sugestii...

1. Lipie cu hummus si pui
Hmm... acest preparat are un gust cu adevarat delicios. Nu stiu daca ai mai încercat hummusul pana acum, dar merita! Este o pasta obtinuta din naut, susan si diverse condimente, iar în combinatie cu o lipie pufoasa si piept de pui la gratar e un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Mai poti adauga si cateva rosii cherry sau castraveti, dupa cum preferi. O astfel de masa nu va depasi 400 de calorii si nu va avea mai mult de 1,2 grame de grasimi saturate. E exemplul perfect de masa sanatoasa si gustoasa!

Reteta pentru cea mai sanatoasa paine din lume, care te va ajuta sa tratezi colesterolul si diabetul

2. Burrito cu fasole
Burrito cu fasole este un preparat cu specific mexican. Majoritatea oamenilor asociaza burrito cu mancatul nesanatos si restaurantele fast-food mexicane, dar daca este preparat corect, acesta va fi cat se poate de sanatos. Sigur, trebuie sa fie cu fasole, nu cu carne, si îl poti consuma împreuna cu un ardei iute, pentru a arde mai rapid toate caloriile. Un burrito cu fasole nu va avea mai mult de 350 de calorii si 2,5 grame de grasimi saturate.

3. Salata cu branza feta
Imagineaza-ti doar un bol imens cu frunze proaspete de salata verde, rosii cherry durdulii, felii de mar, merisoare, cateva fasii subtiri si crocante de piept de pui si cubulete mici si imaculate de branza feta. Suna grozav, nu-i asa? Gustul unei astfel de salate te va da pe spate! E mult mai buna decat orice hamburger, are un continut scazut de calorii, iar tu vei avea energie întreaga zi. O portie de salata nu va depasi 270 de calorii.

4. Sandvis cu pui cordon bleu
Uite un exemplu de sendvis delicios si sanatos! Preparat fara maioneza si alte soluri bogate în grasimi, acest sandvis va fi super usor de digerat. Gustul nu va fi schimbat, iar tu vei manca sanatos. Poti opta si pentru o garnitura din legume proaspete sau o salata savuroasa. Un astfel de sandvis va avea maxim 380 de calorii.

5. Sendvis grill
Daca tot suntem aici, un sendvis grill e de asemenea o idee buna. Poate fi preparat cu carne de vita, de pui sau chiar de somon pe gratar si poate fi completat cu o portie de legume proaspete. Iar daca ti se face sete poti înlocui apa plata cu un suc obtinut din fructe proaspat stoarse. Astfel, masa ta nu va avea mai mult de 330 de calorii si 5 grame de grasimi saturate.

Reteta pentru detoxifierea matinala zilnica

6. Salata Caesar

Cui nu-i place faimoasa salata Caesar? Frunze savuroase de salata, pui bine rumenit, un sos înnebunitor... totul suna extrem de bine! Tocmai de aceea, o astfel de salata e alegerea ideala pentru masa de pranz. În plus, are un continut extrem de scazut de grasimi. O portie nu va depasi 350 de calorii si 4 grame de grasimi. Iar la desert poti manca o banana, o para sau cateva capsuni.

7. Pui si legume
Poti încerca sa înlocuiesti mesele nesanatoase cu o portie de pui cu legume. Încearca sa combini o bucatica medie de piept de pui la gratar cu un ardei gras, cateva rosii proaspete, castraveti, masline si un sos usor. Poti completa totul cu un iaurt degresat. Masa ta nu va avea mai mult de 400 de calorii si 2,5 grame de grasimi saturate.

Asta e tot! Cateva moduri ingenioase de înlocui mesele bogate în grasimi cu mese gustoase si sanatoase. Totusi, trebuie sa tii minte ca trebuie sa consumi aceste preparate la mesele principale, ele nefiind gustari. De asemenea, este indicat ca la finalul zilei sa faci exercitii fizice macar 30 de minute.

Citeste si...

3 August 2018
 758    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu