Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 64    0

Cand poate deveni pestele cancerigen

pestele

In anumite conditii, pestele poate deveni cancerigen. E vorba despre pestele gatit prin afumare sau cel sarat. Asta nu ar trebui sa ne opreasca sa-l consumam, pentru ca beneficiile sale, per total, nu pot fi puse la indoiala, a precizat intr-un interviu ziare.com nutritionistul Camelia Olteanu.

Obiceiuri alimentare care cresc riscul de cancer la colon
"Metoda de preparare a alimentelor prin sarare si afumare este o varianta mai putin sanatoasa. Consumul excesiv de sare poate duce la retinerea fluidelor in corp, cresterea tensiunii arteriale, producerea infarctului miocardic, declansarea astmului sau aparitia cancerului la stomac. Se recomanda un consum zilnic maxim de sare (NaCl) de 4 g. In timpul afumarii se produc compusi cancerigeni. Putem inlocui aceasta metoda de preparare folosind condimente si plante aromatice. Pestele afumat ar trebui sa fie un deliciu ocazional. Din punctul meu de vedere, nu ar fi indicat sa asociem pestele cu cartofi, mamaliga, paste, orez, fasole boabe, mazare, naut, linte, paine daca nu vrem sa ne ingrasam sau sa avem discomfort abdominal", a spus nutritionistul pentru sursa citata.

Citeste si...

29 Iulie 2018
 819    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu